DJI Mini 3 Pro

DJI Mini 3 Pro väger 249 gram och kan därmed flygas utan samma krav som de tyngre modellerna.

© DJI

Lättviktsdrönare når nya höjder

DJI presenterar ett riktigt flaggskepp i den lätta Mini-serien. Mini 3 Pro har nämligen fler sensorer, en mycket bättre kamera och fler videofunktioner än övriga Mini-drönare.

Kinesiska DJI tar upp kampen. Liksom konkurrenten Autel Nano+ väger DJI Mini Pro 249 gram och kan därmed flygas med färre restriktioner än tyngre drönare. En nyhet är att Mini 3 Pro har tre hindersensorer – en fram, en bak och en på undersidan.

Drönaren har också fått en ny design där både propellrar och armar är mer aerodynamiska. Detta för att säkerställa en längre flygtid, som nu är uppe på 34 minuter på ett fulladdat batteri.

Den har dessutom en ny kamera med en större 1/1,3"-sensor med en upplösning på 48,0 megapixel och ett objektiv på 24 mm F1.7. Mini 3 Pro klarar även True Vertical Shooting, vilket innebär att drönarens gimbal nu kan rotera kameran 90 grader, så att man kan ta snygga bilder i stående format till exempelvis Instagram.

>Läs även: Vad är en drönare – och varför ska du köpa en? 

DJI Mini 3 Pro

DJI Mini 3 Pro har en maximal flygtid på 34 minuter.

© DJI

Avancerad drönarvideo

På videosidan kan DJI Mini 3 Pro filma i 4K med hela 60 bilder per sekund. Kineserna har även lagt till funktionen FocusTrack, vilket innebär att Mini 3 Pro kan följa ett motiv i rörelse.

Det går att välja mellan en normal färgprofil och en så kallad D-Cinelike-profil som möjliggör inspelningar som kan redigeras på professionell nivå.

Ett sista trumfkort är att man kan köpa till den splitternya fjärrkontrollen till Mini 3 Pro. Den har en inbyggd skärm på 5,5 tum, så att man inte behöver använda telefonen under flygning.

>Läs även: Här är de nya drönarreglerna

DJI Mini 3 Pro RC

Fjärrkontrollens skärm har en ljusstyrka på 700 nits, vilket ger bra återgivning i de flesta ljusförhållanden.

© DJI

DJI Mini 3 Pro säljs i tre olika paket med förväntade priser upp till 14 990 kronor, där den nya fjärrkontrollen ingår i det dyraste paketet. Vi håller redan på att testa nya DJI Mini 3 Pro och ser fram emot att berätta om våra resultat för läsarna.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av