DJI Mavic 3 Pro

DJI Mavic 3 Pro är en ny toppmodell i DJI:s kompakta Mavic-serie.

© DJI

DJI Mavic Pro 3: Första drönaren med hela tre kameror

Med Mavic 3 Pro passerar DJI ännu en gång en viktig milstolpe när det gäller drönarflygning. Den nya drönaren har nämligen hela tre kameror.

25 april 2023 av Poul Siersbæk

Kinesiska DJI, marknadens ledande drönartillverkare, sätter återigen stark press på konkurrenterna. Den senaste drönaren, DJI Mavic 3 Pro, är nämligen utrustad med hela tre kameror. Det har vi inte sett förut, och det öppnar helt nya fotomöjligheter för kreativa drönarfotografer.

>Läs även: Vad är en drönare och varför ska du köpa en?

DJI Mavic 3 Pro

DJI Mavic 3 Pro har hela åtta sensorer som kan känna av hinder under flygningen.

© DJI

Tre kameror ger helt nya möjligheter

De tre kamerorna i DJI Mavic 3 Pro är utvecklade av Hasselblad och tar den visuella kvaliteten till en helt ny nivå.

Huvudkameran är uppbyggd kring en stor Four Thirds-sensor på 20,0 megapixel. Brännvidden motsvarar 24 mm och största bländare är F2.8. Kameran kan fotografera i 12-bitars råformat och har ett stort dynamiskt omfång som ger en fin detaljgrad i både högdagrar och skuggor. Den kan filma i 5,1K med upp till 60 bilder per sekund.

Den andra kameran har en 1/1,3"-sensor och en omräknad brännvidd på 70 mm och en stor bländare på F2.8. Bildsensorn har en upplösning på 48,0 megapixel. Den filmar i 4K med 60 bilder per sekund.

Den tredje kameran är utrustad med en 1/2"-sensor och ett tele motsvarande 166 mm. Det är en aning mer än på Mavic 3, där telet är 162 mm. Bländaren på F3.4 är fast och samtidigt ljusstarkare än i Mavic 3, där den stannar på F4.4. Upplösningen är fortfarande 12,0 megapixel. Kameran kan filma i 4K med 60 bilder per sekund.

>Läs även: Så bra är DJI Mavic 3

DJI Mavic 3 Pro

DJI Mavic 3 Pro har ett inbyggt minne på 8,0 GB, medan en speciell Cine-version har en inbyggd SSD-hårddisk på 1,0 TB. Båda modellerna tar också microSD-kort.

© DJI

Filmar i toppkvalitet

Drönaren kan filma med professionella färgprofiler som ger bäst möjligheter vid redigeringen. Alla tre kamerorna har stöd för bland annat Apple ProRes 422, HQ, Apple Pro 422 och Apple ProRes LT.

DJI Mavic Pro levereras med en höghastighetskabel som säkerställer överföringar med en hastighet på 10 GB/sek, så att du snabbt kan överföra bilder och filmer till din mobil eller din bärbara dator när du är på språng.

DJI anger att Mavic 3 Pro kan flyga i upp till 43 minuter på ett fulladdat batteri under optimala förhållanden. Drönaren är dessutom utrustad med marknadens mest avancerade hindersensorer, så att flygningen blir så säker som möjligt.

Priset för DJI Mavic 3 Pro inklusive fjärrkontroll är 25 500 kronor, medan en stor Combo-version med extra batterier, väska och andra godsaker finns för 33 700 kronor. 

Läs även: Allt om GoPro-kameror

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av