Gör din egen reflektor

Tillverka din egen reflektor nästan gratis

En reflektor är nästan ett oumbärligt tillbehör när man bland annat ska fotografera porträtt. Här visar vi hur du enkelt och billigt kan tillverka din egen.

8 augusti 2016

Reflektorer är fantastiska redskap när man vill få bästa möjliga ljus på bland annat porträtt och makrobilder. De finns i många olika storlekar, kvaliteter och prisklasser.

Men det är faktiskt både enkelt och billigt att göra sin egen reflektor.

I och med att den inte kan vikas eller fällas samman som många av de modeller som man köper är det bra att inte göra den alltför stor om du ska ha med den ut på en runda.

Det enda du behöver är:

  • En bit styvt papp

  • Aluminiumfolie

  • Limstift

  • Tejp

Steg 1: Klipp till aluminiumfoliet så att det passar till pappskivan. Lämna lite extra ute kanterna, så att du kan vika det runt om skivans sidor.

Steg 2: Stryk ett tunt lager lim på hela skivan.

Steg 3: Lägg foliet på skivan och kontrollera att det är helt jämnt. Använd eventuellt en fönsterskrapa för att jämna ut ytan från mitten och ut mot kanterna, så att den blir fin och jämn. Du har bara en chans, så se till att vara noggrann.

Steg 4: Vik aluminiumfoliet runt om pappskivans kant. Fäst det med tejp hela vägen runt, så håller det bättre.

Bonustips 1: Om skivans baksida är vit har du en dubbel reflektor. I starkt solsken kan en silverfärgad reflektor ge för mycket ljus, och då kan den vita sidan passa bättre.

I den här videon visar vi dig på 30 sekunder hur vi gjorde.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av