Rödhake matar sina ungar.

En tumregel är att om solen är framme, bör bilden tas i morgon- eller kvällsljus. 

© Shutterstock

Så kommer du närmare trädgårdens fåglar

Det är spännande att följa med i fåglarnas värld, men det kan vara svårt att komma tillräckligt nära – utan att störa. Här hittar du tre tips som gör det enklare att följa de befjädrade vännerna.

Det är inte många av oss som anpassar våra trädgårdar efter fåglarnas behov, men några enkla förändringar kan ge dig fantastiska naturupplevelser.

Om du sätter dig in i hur du kan göra trädgården bättre för fåglarna och lär dig var de gillar att sitta, ökar chanserna för att du ska kunna ta fantastiska bilder. 

Här får du tre tips på hur du kommer närmare fåglarna och ökar dina chanser för lyckade bilder. 

Gör trädgården intressant för fåglarna

Om du vill öka dina chanser för att fotografera fåglar i trädgården, ska du se till att det finns platser där fåglarna kan gömma sig, och även platser där de kan äta.

Ett fågelbord eller en fågelholk ökar dina chanser markant, och det är också bra att ha delar av trädgården som man inte sköter så nitiskt.

Delar av trädgården som får sköta sig själva i högre grad ger bättre levnadsvillkor för insekter. Och om det finns insekter, dröjer det inte länge förrän fåglarna dyker upp.

> Läs också: 4 vägar till annorlunda bilder av staden

Pilfink

Pilfinken känns igen på sin kastanjefärgade hjässa och de svarta kindfläckarna. Hannen och honan har likadana fjäderdräkter.

© Shutterstock

Ta reda på var fåglarna sätter sig

Dine chanser för att lyckas med bilderna ökar om du vet var fåglarna gillar att uppehålla sig i trädgården. När du vet var fåglarna oftast flyger in och ut ur trädgården, kan du också ta fina bilder av fåglar i flykt.

> Läs också: Listig och elegant: Så fotograferar du räven

Talgoxe

Talgoxens hanne och hona är lika varandra och har också samma färger. Talgoxen har ett svart och vitt huvud, en gulgrön rygg och ett gult bröst.

© Shutterstock

Använd en inspektionskamera

Du kan ta unika bilder med en liten inspektionskamera. Kameran gör det lätt att undersöka platser som annars är omöjliga att komma åt, och det är särskilt praktiskt när det gäller en fågelholk eller ett fågelbord.

Med en inspektionskamera kan du ta bilder av fågelungarna, och du kan också hålla koll på vilka gäster som besöker fågelbordet.

Rödhake

Rödhaken har fått sitt namn av dess roströda bröst. 

© Shutterstock

En genomskinlig fågelmatare gör det lättare att fotografera fåglarna

Du kan även komma riktigt nära fåglarna med en genomskinlig fågelmatare. Fäst den på fönstret och fyll med frön.

Sedan kan du sitta vid fönstret och se hur fåglarna besöker mataren. Och om du har kameran redo kan du även fotografera de besökande gästerna.

Du kan köpa en genomskinlig fågelmatare här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av