Isbjörn hoppar till isflak

Helle och Uri har nu släppt sin senaste stora fotobok WILD.

© Uri och Helle Løvevild Golman

Helle och Uri Løvevild Golman ger ut stor fotobok

Naturfotograferne Uri och Helle, släpper nu den hett efterlängtade fotoboken WILD, med bilder av vilda djur från 25 expeditioner över hela världen.

28 december 2020 av Sarah Marie Winter

I december 2017 utsattes naturfotograferna Uri och Helle Løvevild Golman för ett brutalt överfall på en marknad i Gabon. 

De båda fotograferna och äventyrarna var på väg hem från en expedition när alla deras projekt och framtidsplaner sattes på paus. 

Sedandess har de kämpat för att komma tillbaka, och nyligen nådde de en viktig milstolpe: Den 22 oktober släpptes fotoboken "WILD" med bilder från deras "Project WILD"-expeditioner från 2014 och fram till överfallet 2017.

"Efter att vi hade satts ur spel av överfallet i Gabon, fick vi förslaget att ta kontakt med fotografen Søren Solkær för att be honom att hjälpa oss att vaska fram rätt bilder till boken", berättar Helle.

> Läs också: Fotografer såg döden i vitögat i Afrika

Kärleksbrev till naturen

Varje gång hon öppnade Uris dator för att gå igenom bilderna, kunde hon nämligen inte se dem för alla tårar. 

Søren Solkær lade totalt över 500 timmar på att gå igenom allt material, och det blev till boken som Uri kallar för "deras kärleksbrev till naturen". 

Boken finns i en specialversion i begränsad upplaga på 300 exemplar, som är inbunden i tyg, och som säljs tillsamman med en signerad bild av en mandrill för cirka 1400 kronor, samt en vanlig version som kostar cirka 700 kronor.

> Läs också: 10 saker som du behöver tänka på när du gör en fotobok

Bild av Uri och Helle Løvevild Golmans fotobok WILD

Boken WILD är tryckt på det lilla, miljövänliga tryckeriet Narayana Press. 

© Uri och Helle Løvevild Golman

Myskoxar, gröna berg och dansare

Det är inte bara Helle och Uri som har haft fullt upp. I samband med årsskiftet har vi kontaktat några av alla fotografer som vi har intervjuat i Bonnier Digital FOTO under 2020, och kreativiteten har sannerligen inte gått på sparlåga, även om stora delar av världen har det.

Den unga norska fotografen Knut Erik Alnæs har t.ex. fotograferat myskoxar, medan den resglada holländaren Albert Dros har fått upp ögonen för det österrikiska bergsområdet Steiermark. 

Och så har det energiska YouTube-fenomenet Jordan Matter ännu en gång brutit mot reglerna och släppt loss en grupp dansare i New York. 

Du kan se alla bilderna och läsa de intressanta berättelserna i Bonnier Digital FOTO nummer 1/2021!

> Läs också: 9 tips som gör dig till en ännu bättre fotograf

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av