Man fotograferar landskap vid vattnet.

För att få skarpa och intressanta bilder av landskap måste du behärska kamerans inställningar. Här har vi samlat våra bästa artiklar, e-böcker och videor.

© Shutterstock

Allt för landskapsfotografen

Älskar du att fota naturen, men blir dina bilder aldrig som du hoppas? Läs mer här, där vi har samlat våra bästa artiklar och videor för landskapsfotografer.

Du har kanske tittat på dina landskapsbilder och tänkt att de inte riktigt gör den vackra naturen rättvisa. Då kan du ta hjälp av våra bästa artiklar, e-böcker och videor.

Så här kommer du igång med att fotografera landskap

Landskapsfoto är en fantastisk genre om du nyligen har börjat fotografera, för här har du gott om tid att hitta rätt vinkel och finjustera kamerainställningarna.

Men hur kommer du igång med att fotografera landskap? Vilket objektiv är bäst och hur får du en intressant bild där landskapet verkligen kommer till sin rätt?

Det hittar du svar på i den här artikeln, där vi har samlat all den bästa informationen för nybörjare.

Våra bästa artiklar för nybörjare

Det krävs mer än att bara trycka ner avtryckaren för att ta vackra landskapsbilder.

Du måste till exempel veta vilka inställningar och kamerafunktioner som kan hjälpa dig. 

Nedan har vi samlat fyra artiklar som ger dig en bra introduktion till landskapsfotografering.

Man tar landskapsbilder med stativ.

Du kan ta vackra landskapsbilder utan stativ, men om ljuset är svagt behöver du ett stativ, eftersom slutartiderna blir längre om du vill ha bra exponering.

© Shutterstock

Våra bästa videor för nybörjare

Om du hellre vill se våra videor om hur du lyckas med landskapsbilderna, hittar du vårt bästa urval nedan.

Här får du veta hur filter kan ge ett snyggare uttryck i bilderna, och du kan även följa natur- och landskapsfotografen Morten Hilmer som tar fantastiska landskapsbilder i hela Norden.

Dessutom hittar du bra tips på hur du förvandlar dina landskapsbilder till riktiga mästerverk genom lite bildbehandling.

Man fotograferar soluppgången i bergen.

Under de senaste åren har det hänt mycket som gör att dina landskapsbilder blir bättre än för tio år sedan. Upplösningen har bland annat ökat, vilket gör att du får mer detaljer.

© Shutterstock

Våra bästa e-böcker för nybörjare

Du kan också hämta våra e-böcker, som är fulla av fototeknik, tips och inspiration som hjälper dig att ta ännu snyggare bilder av landskap.

Här får du till exempel lära dig hur du tar fantastiska landskapsbilder under den blå timmen.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av