Damma av bilderna

Damma av dina bilder

Alldeles för många bilder ligger och skräpar på hårddiskar och i lådor, men nu får det vara slut på sådant ofog. Digital FOTO har ett uppdrag: bilderna ska dammas av. Läs mer om bra tips, rabatter och om din bästa hjälpreda när du ska köpa fotoutrustning.

7 oktober 2016

Enligt en ny undersökning från Professional Photographers of America är det väldigt många bilder som för en tråkig tillvaro på hårddiskar, telefoner och i filstrukturer, och som riskerar att gå förlorade när mobilen eller datorn havererar.

Mer än fyra av tio tillfrågade svarar att de aldrig skriver ut bilder längre, medan var fjärde inte kan minnas när de senast skrev ut sina minnen på papper.

70 procent svarar, föga förvånande, att de inte äger några fotoalbum.

Dela dina bästa idéer på Facebook

Det finns massor av bra sätt att visa upp sina bästa bilder, och därför har vi i tidningen Digital FOTO startat en artikelserie med fokus på just detta.

Än så länge har vi avhandlat virtuella museer, rispapperlampor, skärmsläckarbilder med mera.

Men hur visar du dina bilder? Dela med dig av dina erfarenheter och goda idéer på hur man kan damma av sina bilder på Facebook, så kan du kanske hjälpa andra att bli bättre på att få ut bilderna ur datorn.

Få rabatt på fotobok och hjälpreda vid inköp

Om du föredrar någon av de bra klassiska lösningarna som en snygg och personlig fotobok, har vi skaffat en rabattkod till dig från CEWE, så att du sparar 100 kronor på din egen fotobok. Se mer här.

Om du helst vill skriva ut dina bilder hemma i arbetsrummet kan vi rekommendera att du använder Prylguiden för att kolla in våra recensioner av fotoskrivare.

Vi har precis fixat till Prylguiden så att den har blivit mer användbar och lättöverskådlig, och så funkar den från mobilen också.

Här kan man t.ex. se tre olika fotoskrivare för A3 som kostar mindre än 3500 kronor.

> Läs också vår guide till den nya Prylguiden: Få åtkomst till alla Digital FOTOs recensioner på Prylguiden

Glöm för övrigt inte att säkerhetskopiera dina bilder så att de inte försvinner när datorn en vacker dag ger upp. Säkerhetskopiering i molnet ger dig möjlighet att komma åt bilderna var du än är, och du skyddas även från att bli av med bilderna i händelse av brand eller inbrott.

Du som prenumererar på tidningen Digital FOTO får du gratis 50 GB utrymme i molnet Keepit. Läs mer här:50 GB KOSTNADSFRI backup till dig.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av