Röj upp i dubletterna

Du sparar plats och får bättre koll på bildsamlingen när du raderar de onödiga kopiorna av dina bilder, och vi har hittat ett gratisprogram till dig som klarar uppgiften med att hitta dubletterna.

6 december 2013

Som fotoentusiast producerar man massor av filer med sin kamera, och de kan lätt råka hamna som kopior i flera olika mappar eller på diverse externa hårddiskar. Det är inte bara slöseri med hårddiskutrymme, utan skapar också röra i bildsamlingen. Därför gäller det att radera dubletterna, men det är normalt en frustrerande uppgift med letande i massor av olika mappar för att hitta dubbla uppsättningar av en vis fil.

Med gratisprogrammet Duplicate File Finder från australiensiska Auslogics blir det dock mycket lättare. Detta analyserar nämligen dina hårddiskar, och utifrån bland annat filstorlek och typ hittar det de dubletter som ligger utspridda på olika platser, även om filnamnen inte längre är samma. Programmet analyserar till och med innehållet i filerna och jämför det för att säkerställa att filerna är likadana.

Efteråt visar Duplicate File Finder de filer som finns i flera kopior, så att du kan välja vilka som ska raderas.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av