Här får du våra rekommendationer för inställningar som får Photoshop att arbeta smidigare.

Så optimerar du Photoshop

Reagerar penseln långsamt, eller är det svårt att styra dokumenten på skärmen? Här kan du läsa mer om hur vi löser några av de mest irriterande problemen i Photoshop.

På redaktionen använder vi Photoshop varje dag, och ibland stöter vi på saker i programmet som gör oss frustrerade. Men bildbehandlingsprogrammet har massor av inställningsmöjligheter, så för det mesta finns det lösningar på problemen.

Många av problemen kan lösas via Photoshops inställningar, som du hittar på en Windows-dator genom att välja Redigera, Inställningar och Allmänna.... Du kan också använda kortkommandot Ctrl + K. På en Mac väljer du Photoshop, Inställningar och Allmänt... eller trycker på Cmd + K.

Se videorna: Lär dig allt det grundläggande om Photoshop i vår grundkurs om programmet

Nedan kan du se hur du slipper fyra av de mest irriterande problemen i Photoshop.

Problem 1: Funktioner har ändrats

Ibland uppdaterar Adobe befintliga funktioner i Photoshop och ger dem ett nytt utseende. Det kan vara irriterande om du är van vid det tidigare utseendet. Vi stänger till exempel av den nya startskärmen, vi föredrar det gamla sättet att använda beskärningsverktyget, och vi vill använda det tidigare sättet att spara filer. I den här artikeln visar vi hur du får de olika funktionerna att återta sitt tidigare utseende.

Problem 2: Penseln reagerar långsamt

Vi använder ofta verktyget Pensel för att till exempel frilägga eller göra justeringar i utvalda områden med hjälp av masker, men vi hade problem med att verktyget ibland reagerade mycket långsamt. Våra penseldrag syntes inte förrän långt efter att vi hade målat dem.

Lösningen var att ställa in Utjämning i verktygsfältet på 0 % när vi hade valt verktyget Pensel. Då reagerade verktyget snabbt och exakt. 

>Läs även: De bästa tipsen för bättre mobilbilder

Funktionen Utjämning i Photoshop

Funktionen Utjämning är gjord för att jämna ut rörelser så att linjer som man ritar blir jämnare, men för masker och precisionsarbeten är funktionen olämplig och gör penseln långsam, så vi ställer in den på 0 %.

Problem 3: Bilden glider från dig

Med Hand-verktyget kan du röra dig runt i en bild som du har zoomat in i, men ibland fortsätter dokumentet att röra sig när du har släppt musknappen. Då blir det svårt att hitta rätt ställe i bilden. Problemet beror på en speciell funktion som du kan stänga av i inställningarna.

Aktivera snabbrörelsepanorering i Photoshop

Du väljer Inställningar och Verktyg, där du sedan avmarkerar Aktivera snabbrörelsepanorering. Nu slutar dokumentet röra sig så fort du släpper musknappen.

Problem 4: Dokumentet lägger sig inte i mitten

Det kan förekomma att dokumentet lägger sig ute i kanten av Photoshops arbetsyta, och att du ofta måste flytta på det när du har zoomat långt ut. Det beror på en funktion som låter dig flytta runt dokumentet, oavsett zoomnivå. Vi är vana vid att dokumentet lägger sig i mitten, så vi stänger av funktionen i Inställningar, där vi väljer Verktyg och avmarkerar Överrulla.

>Läs även: 7 tips för att ta bättre Instagram-bilder

Funktionen Överrulla i Photoshop

Om du tar bort markeringen vid Överrulla kan det bli lättare att styra dokumentets placering på Photoshops arbetsyta.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av