Adobe Photoshop 2021

I den senaste uppdateringen av Photoshop återfinns flera automatiserade lösningar.

© Adobe

Omfattande uppdatering av Photoshop med intelligenta lösningar

Adobe har i dag uppdaterat Photoshop med en lång rad intressanta nyheter som ska göra bildbehandlingen enklare och roligare. Här går vi igenom de viktigaste nyheterna i Photoshop 2021.

20 oktober 2020 av Poul Siersbæk

Adobes stora uppdatering av Photoshop till version 2021 omfattar fler nyheter än vad vi har sett på länge. Många av nyheterna drar nytta av artificiell intelligens, som hos Adobe drivs av tekniken Adobe Sensei. 

Nedan hittar du några av de viktigaste nyheterna.

> I Fördelszonen kan du se hur några av nyheterna i Photoshop 2021 fungerar i praktiken. Se videon här. 

Intelligenta filter gör jobbet åt dig

En ny punkt i Filter-menyn är Neural Filters. Här hittar du ett antal helt nya filtertyper som med hjälp av artificiell intelligens kan göra bildmanipulationer med ett väldigt realistiskt resultat. 

Än så länge finns det åtta filter att välja mellan, men Adobe har fler på ingång. 

Bland de mest intressanta kan vi nämna filtret Smart Portrait, där du bl.a. kan vrida och vinkla på ett ansikte om du tycker att det inte är riktat åt helt rätt håll. Photoshop anpassar automatiskt övriga delar av bilden, så att det ser naturligt ut.

Adobe Photoshop 2021

Med ett skjutreglage kan du blixtsnabbt ändra vinkeln på en persons ansikte i ett porträtt.

© Adobe

Om du väljer funktionen Colorize, kan du på nolltid färglägga en inskannad gammal svartvit bild. Photoshop analyserar bilden och lägger automatiskt till rätt färger så att t.ex. gräset blir grönt, himlen blå och ansikten hudfärgade.

Med Filtret Style Transfer kan du överföra en bildstil från en bild till en annan. Om det t.ex. rör sig om en målning kan du på så vis ge din bild en målerisk effekt. Du kan naturligtvis anpassa i vilken grad som effekten ska slå igenom.

>Läs också: Fyra gratisprogram för bildbehandling

Adobe Photoshop 2021

Med Neural Filters kan du bl.a. överföra uttryck från en målning till ett foto.

© Adobe

Lägg till en ny himmel i Photoshop 2021

Photoshop 2021 har även fått den nya funktionen Sky Replacement, som automatiskt kan maska av himlen i ett landskap, varpå du kan lägga in en ny himmel. Du kan antingen välja bland bilder från Adobes arkiv eller använda en himmel från någon av dina andra bilder. Det smarte är att Photoshop automatiskt lägger till himlens toner i den övriga bilden, så att det ser naturligt ut.

Funktionen är så pass intelligent att den till och med kan se till så att t.ex. master, träd och ledningar inte kommer med i markeringen. Därmed framträder de tydligt med väldigt fina övergångar.

Om du inte vill byta ut himlen, utan bara justera den, kan du markera himlen med den nya funktionen Select Sky.

>Läs också: Mycket enklare friläggning i Photoshop

Adobe Photoshop 2021

Det går att byta ut himlen med ett fåtal klick i Photoshop 2021. 

© Adobe

Bildbehandling med instruktioner i Photoshop 2021

I den nya Discover Panel kan du söka efter justeringsförslag, och sedan berättar Photoshop vad du behöver göra för att få ett fint resultat. Alternativt kan du klicka en gång och låta Photoshop utföra redigeringen åt dig via Quick Actions. På så vis lär du dig att förstå hur du själv kan klara bildbehandlingen, även om du låter Photoshop göra grovjobbet åt dig.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av