Videokurs i Photoshop

Vår kostnadsfria video om Photoshop varar ungefär en kvart och ger dig en översikt över bildredigeringsprogrammet.

Kostnadsfri Photoshop-kurs för nybörjare

Kom igång med Photoshop med hjälp av vår kostnadsfria videokurs, där vi ger dig en översikt över bildredigeringsprogrammet och visar var de viktigaste funktionerna finns.

Photoshop är förmodligen världens mest kända bildbehandlingsprogram, och det innehåller nästan oanade möjligheter att förbättra bilder, skapa häftiga manipulationer och kopiera ihop olika bilder.

>Läs även: Här är allt du behöver veta om porträttfotografering

När man som nybörjare öppnar Photoshop första gången kan det ändå kännas överväldigande, och det kan vara svårt att förstå hur programmet är uppbyggt. Men här hjälper vi dig att komma igång med Photoshop. I den kostnadsfria videon nedan går vi igenom användargränssnittet och visar var de viktigaste funktionerna för fotografer finns.

Vi visar bland annat var du hittar Photoshops verktyg och deras inställningar, och vad du hittar i menyerna. Dessutom visar vi vad paneler är och hur de används.

Videon ingår i vår grundkurs i Photoshop, som du kan se här.

Grundkursen består av totalt åtta videor, och i de andra videorna i grundkursen går vi bland annat igenom hur du arbetar med lager, frilägger, klonar och mycket mer.

>Läs även: Ta bra bilder av månen

Grundkurs i Photoshop

Vi visar även hur du förbättrar färger, ljus, kontrast med mera i bilden nedan. Till vänster ser du originalbilden och till höger vår justerade version. Dra i strecket i mitten för att se mer av de två versionerna.

Vi har även gjort en videoserie där vi går igenom Photoshops verktyg. Den kan du se här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av