Super Resolution i Photoshop

Med den nya funktionen Förbättra kan du göra din bild fyra gånger större och ändå få ett fint resultat.

© Bonnier Digital FOTO

Ny funktion i Photoshop gör dina bilder fyra gånger större

Med den senaste uppdateringen av Photoshop har det tillkommit en smart funktion i råkonverteraren Camera Raw, som kan öka bildens storlek fyra gånger med ett utmärkt resultat. Se hur funktionen Super Resolution fungerar.

Adobe har nyligen uppdaterat Photoshop ett antal fina nya funktioner, där särskilt en av dem sticker ut. Med funktionen Super Resolution i Camera Raw 13.2 kan du nämligen förstora din bild fyra gånger och fortfarande få ett imponerande resultat.

Med andra ord kan en bild på 24 megapixel snabbt dras upp i hela 96 megapixel.

Nedan kan du se utsnitt av samma bild återgivna i såväl normal upplösning som i Super Resolution.

>Läs också: Det bästa programmet för dina råfiler

Normal upplösning

Här visas ett utsnitt i 100 procents återgivning med bildens ursprungliga upplösning.

© Bonnier Digital FOTO
Super Resolution

Här har vi använt funktionen Super Resolution på samma bild och visar utsnittet i 100 procent. Utsnittet visar en tydlig förstoring.

© Bonnier Digital FOTO

Så använder du funktionen Super Resolution

Funktionen är fantastiskt enkel att använda. Du öppnar en råfil i Photoshop. Den öppnas automatiskt i Camera Raw. Nu högerklickar du på bilden och väljer Förbättra…. Nu öppnas en dialogruta där du markerar Super Resolution. 

I ett fönster kan du jämföra före- och efterbilden. Du kan även flytta runt på bildutsnittet. Klicka sedan på Förbättra. Efter några sekunder öppnas den förstorade bilden på skärmen, varpå du lätt kan spara den på datorn.

De övriga nyheterna i Camera Raw 13.2 handlar om hantering av Apples ProRaw-profil, nya metoder för filtrering och sortering av filmremsan och om hur man kan arrangera om panelerna i modulen Redigera.

Dessutom är Photoshop nu slutligen helt redo för Apples snabba M1-processor. Det betyder betydligt ökad hastighet i Photoshop för alla Apples senaste MacBook Air-, Macbook Pro- och Mac Mini-modeller med M1-processor.

>Läs också: 5 bra skäl till att fota i råformat

Superupplösning

Funktionen Super Resolution kräver inte många klick, och resultatet blir utmärkt.

© Digital FOTO

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av