Skylum Luminar 4.2

Det krävs bara några få klick för att lägga in norrsken på himlen i nya Luminar 4.2

© Skylum

Häftiga manipulationer med några få klick i nytt program

Efter en uppdatering av bildbehandlingsprogrammet Luminar 4 har det blivit enklare än någonsin att kopiera samman olika bilder med ett trovärdigt resultat.

23 mars 2020 av Kristoffer Engbo

Med hjälp av ett fåtal klick och programmets artificiella intelligens kan du blixtsnabbt lägga in en flock fåglar, norrsken, en planet eller ett flygplan på himlen på dina bilder med ett trovärdigt resultat i den nya uppdateringen av bildbehandlingsprogrammet Skylum Luminar.

Programmet har med uppdateringen Luminar 4.2 fått funktionen AI Augmented Sky där du kan välja mellan olika objekt i programmet som du kan lägga på himlen.

Programmet identifierar själv var det finns t.ex. träd eller byggnader som går in över himlen, och ser till så att de inlagda objekten inte skymmer dessa.

>Läs också: Så fotograferar du fascinerande norrsken

Bild justerad i Skylum Luminar 4.2

Med Luminar 4.2 kan du lägga in olika typer av moln, månen eller planeter i himlen på dina bilder.

Du kan sedan justera både placering och storlek på de inlagda objekten, och så kan du ändra ljuset och färgerna, så att de passar perfekt till bakgrunden.

Porträtt utan glansig panna i Luminar 4

Luminar 4 har även avancerade funktioner för att förbättra porträtt. Den registrerar själv ansikten, ögon, munnar med mera. Sedan kan du med skjutreglage göra ögonvitorna klarare, huden slätare och liknande.

Med Luminar 4.2 har funktionen för att göra ansikten smalare blivit bättre, och så kan du nu med ett enda skjutreglage dämpa glansiga delar av ansiktet.

>Läs också: De bästa kamerainställningarna för porträttfoto

Porträtt i Skylum Luminar 4.2

Med skjutreglaget Shine Removal kan du dämpa glansighet i ansikten i Luminar 4.2.

Få rabatt på Luminar 4.2 i Fördelszonen

Uppdateringen är gratis för användare av Luminar 4, och en fullversion av Luminar 4.2 kostar 89 euro, vilket i skrivande stund motsvarar 984 kronor.

Du som prenumererar på Bonnier Digital FOTO kan köpa programmet med en rabatt på tio euro, vilket motsvarar 110 kronor. 

Här hittar du din rabattkod i Fördelszonen.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av