Instagram på mobilen och på dator

Instagram är ett socialt medium med användare från hela världen. Här kan du visa bilder och video.

© Shutterstock

Så visar du upp dina bilder på Instagram

Instagram har över 110 miljoner användare, vilket gör det till ett genialiskt medium när det gäller att dela bilder och video. Vi tipsar om tre sätt att använda appens funktioner som ökar dina chanser för att ännu fler personer kan se dina bilder.

Instagram är en enorm plattform dör flera miljoner användare varje dag visar upp sina bilder.

Därmed är det också lätt att drunkna i svärmen av bilder, men om du använder appen korrekt, ökar dina chanser för att nå ut till en större publik.

1. Tagga bilden rätt
2. Använd Instagram-händelser
3. Interagera med andra Instagram-användare

1. Tagga bilden rätt

Hashtaggar används för att sortera innehåll på Instagram och gör så att användarna lättare kan hitta det innehåll som intresserar dem. Genom att följa en hashtagg får du bilder och video inom samma område som hashtaggen anger.

Hashtaggar är också väldigt användbara när du vill visa dina egna bilder för fler personer. Det gör du genom att välja bilden som du ska lägga upp och trycka på Nästa.

I fältet där det står: Skriv en bildtext… lägger du in dina hashtaggar. Du skriver en hashtagg genom att lägga in symbolen # framför ett ord. 

Det kan t.ex. se ut så här: #photography

Dina hashtaggar gör nu så att andra personer med samma intresse får se dina bilder när de följer hashtaggarna som du använder. 
> Läs också: 7 tips som ger bättre Instagram-bilder

Norrsken i Norge

Den här bilden skulle t.ex. kunna ha följande hashtaggar: #northernlight #norway #mountains #vacation #photo #nature 

© Shutterstock

2. Använd Instagram-händelser

Du kan även skapa uppmärksamhet kring din Instagram-profil genom att lägga till en Händelse. De bilder eller videor som du visar här försvinner efter 24 timmar.

Många använder därför Händelser för att visa de lite mer opolerade aspekterna av vardagen, t.ex. ett kort klipp från bilresan mot platsen där du ska fotografera.

Händelser är ett bra sätt att interagera med dina följare, och bilderna eller videorna härifrån visar ofta vad som händer bakom kulisserna.

Du kan bl.a. ge dina följare en mer unik inblick i hur du tar bilderna till din profil och vilken utrustning som du använder.

Du skapar en Händelse genom att trycka på din profilbild på startsidan.

> Läs också: Ladda upp bilder till Instagram direkt från webbläsaren eller Lightroom

Funktionen Händelser heter Stories på engelskspråkiga Instagram.

Funktionen Händelser, eller Stories på engelska, ligger överst på startsidan, och du skapar din egen genom trycka på din egen profilbild.

© Shutterstock

3. Interagera med andra Instagram-användare

Ett tredje sätt att göra andra uppmärksamma på din profil är genom att interagera på Instagram. Det kan du göra genom att kommentera, svara och gilla andras bilder och videor.

På så vis lägger andra märke till dig, och du kan bygga upp ett webbaserat nätverk med andra som har samma intressen som du.

Om du arbetar väldigt aktivt med din Instagram-profil och lägger in bilder och kommenterar och gillar, kommer den även ingå i fler användares algoritmer, vilket gör att din profil exponeras för fler personer. Aktiva profiler har störst chans att ses av andra.

> Läs också: Så får du fler följare på Instagram

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av