Skylum Aurora HDR 2018

Om du prenumererar på Bonnier Digital FOTO, kan du nu ladda ned en fullständig version av Skylum Aurora HDR 2018 i Fördelszonen.

© Skylum

Endast för prenumeranter: Ladda ned fullständig version av Skylum Aurora HDR 2018

Som prenumerant på Bonnier Digital FOTO får du nu en fullversion av HDR-programmet Skylum Aurora HDR 2018 som ger dig extremt detaljrika bilder. Vi visar hur du hämtar det.

21 oktober 2019 av Kristoffer Engbo

Med HDR-teknik kan du få fram många fler detaljer i kontrastrika motiv än annars. HDR, som står för High Dynamic Range, medför nämligen att du kan plocka fram fler nyanser i de ljusaste och mörkaste delarna av bilden.

I kontrastrika motiv klarar kameran inte att få med alla detaljer från de allra ljusaste till de allra mörkaste tonerna, som därmed återges som kritvita eller kolsvarta.

Men om du tar flera olika bilder av motivet vid olika exponeringar, där några är ljusa, några är normala och några är mörka, kan du sedan lägga samman bilderna till en enda bild med detaljer från de övriga bilderna.

HDR-bild

Här har vi lagt samman en rad bilder i Skylum Aurora HDR 2018 för att få fram detaljer i både det mörka taket och i delarna kring fönstren.

© Kristoffer Engbo

För att lägga samman bilderna behöver du antingen ett avancerat bildbehandlingsprogram eller ett särskilt HDR-program, och ett av de bästa i sitt slag är Skylum Aurora HDR. Du som prenumererar på Bonnier Digital FOTO kan nu få en fullständig version av Aurora HDR 2018 i Fördelszonen.

Utvecklat i samarbete med känd HDR-fotograf

HDR-programmet lägger automatiskt samman dina bilder, varpå du har massor av möjligheter att justera resultatet med hjälp av olika förinställningar och personliga justeringar.

Om du ännu inte har tagit flera bilder vid olika exponeringar av samma motiv, kan HDR-programmet också få fram fler detaljer ur en enda bild, även om resultatet här inte blir lika övertygande. Du kan jobba med råfiler, och programmet finns till både Windows- och Mac-datorer.

Skylum Aurora HDR 2018 har utvecklats i samarbete med bland andra Trey Ratcliff som är en av världens bästa HDR-fotografer. Vi intervjuade Trey Ratciff i Bonnier Digital FOTO nummer 17/2017.

Så får du tag på Skylum Aurora HDR 2018

Aurora HDR 2018 är den näst senaste versionen av Skylums HDR-program. Den senaste versionen, Skylum Aurora HDR 2019, kostar 1060 kronor, och du som prenumererar får alltså den näst senaste versionen utan extra kostnad i Fördelszonen.

Läs vårt test av Skylum Aurora HDR 2019 här.

I Fördelszonen har vi också lagt upp en video där vi hjälper dig att komma igång med att använda Skylum Aurora HDR 2018, och där du kan bekanta dig med programmets användargränssnitt.

Ladda ned din fullversion av Skylum Aurora HDR 2018 och se videon här.

Fördelszonen är vårt digitala universum för prenumeranter på tidningen. Förutom program och videokurser i bildbehandling och kamerateknik, får du e-böcker, färdiga inställningar till Photoshop och Lightroom med mera.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av