Man med manipulerad mun
© Shutterstock

3 kul tips för Elements

I redigeringsprogrammet Photoshop Elements har du otaliga möjligheter att bildbehandla. Några av funktionerna är emellertid rätt speciella. Här har vi sammanställt de roligaste.

4 mars 2020 av Jeppe Vestergaard

Photoshop Elements är ett bra redigeringsprogram där man med hjälp av klassiska verktyg kan justera bilderna till perfektion.

Programmet har emellertid också en lång rad verktyg som kan göra dina bilder roligare och intressantare.

>Se vår stora grundkurs i Photoshop Elements här!

1. Öppna modellens ögon

Ett porträtt är oftast bäst om personen har öppna ögon. Men om hen inte har det, kan Photoshop Elements öppna personens ögon.

Välj Förbättra och Öppna stängda ögon.... Här kan du välja en befintlig testbild. Men vi rekommenderar att du hittar en bild där samma person har öppna ögon. Det gör du genom att klicka på Dator och sedan leta fram bilden.

Programmet analyserar automatiskt bilden och lägger in ögonen ovanpå ögonlocken i bilden där personen blundar. 

2. Få modellen att le stort

Om du vill manipulera ett ansikte, antingen för skojs skull eller för att korrigera skönhetsfel, kan du också göra det i Elements.

Klicka på Förbättra och Justera ansiktsdrag.... Sedan kan du göra ändringar i modellens ansikte. Bland annat kan du göra leendet bredare.

> Läs också: Allt du behöver veta om Photoshop Elements.

En kvinna ler med förstorad mun.

Här har man gjort leendet större i Photoshop Elements.

© Shutterstock // Digital FOTO

3. Skriv text i dina inbjudningskort

När du skapar inbjudningskort eller andra projekt, kan du i Elements skriva text på bilden.

Programmet har ett särskilt textverktyg där du själv bestämmer vilken linje som texten ska stå på. Välj Vågrät text i verktygslådan som ligger till vänster i programmet.

I verktygsmenyn väljer du sedan ikonen där bokstaven T har en krökt linje under sig. Verktyget heter Verktyg för text på anpassad bana.

Nu ritar du ett streck som du vill placera texten på. När du har dragit linjen klickar du på bocken. För sedan in muspekaren på linjen, så visas ett tecken som aktiverar linjen så att du kan skriva på den. Klicka på linjen och skriv din text.

> Läs också: De bästa gratisprogrammen för bildbehandling.

Photoshop Elements

Här har vi använt Verktyg för text på anpassad bana för att dra en linje som följer bergkammen. Sedan har vi lagt in text på linjen.

© Shutterstock // Bonnier Digital FOTO

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av