Zoner Photo Studio X på datorskärm
© Bonnier Digital FOTO

3 bra skäl till att använda Zoner Photo Studio X

Bildbehandlingsprogrammet Zoner Photo Studio X är ett billigare alternativ till Lightroom, och det har även en rad fördelar. Här får du tre bra skäl till att använda programmet.

24 februari 2021 av Kristoffer Engbo

Med programmet Zoner Photo Studio X får du precis som i Lightroom bra organisering og avancerad bildredigering till ett förmånligt pris.

Ett års abonnemang kostar 49 dollar, vilket motsvarar omkring 400 kronor. Det betyder att det kostar mindre än en tredjedel av ett abonnemang på Lightroom och Photoshop.

Trots detta är Windows-programmet fullt av smarta funktioner. Här går vi igenom tre bra skäl till att använda Zoner Photo Studio X.

>Läs också: Så lyckas du med HDR-bilderna

1. Du kan få Zoner Photo Studio X utan extra kostnad i fem månader

Vi har inlett ett samarbete med Zoner, så att du som prenumererar på Bonnier Digital FOTO kan få programmet utan extra kostnad i fem månader.

Du kan till och med få rabatt på programmet efter den gratis provperioden. När du har testat det i de fem månaderna, kan du nämligen köpa ett års abonnemang på Zoner Photo Studio X med 20 procents rabatt.

Zoner Photo Studio X

Programmet kan användas på Windows-datorer.

> Du kan läsa mer om erbjudandet i Fördelszonen, där du får de fem gratismånaderna. Här kan du också se en video där vi hjälper dig komma igång med att använda Zoner Photo Studio X.

2. Zoner Photo Studio X har funktioner som inte ingår i Lightroom

Precis som hos Lightroom har Zoner Photo Studio X en organiseringsmodul och en modul för justeringar av bilderna, men det finns också möjligheter som du inte får med Lightroom.

Bland annat kan du arbeta lager, så att du lätt kan göra justeringar i utvalda delar, lägga in texter och mycket mer.

Du kan även sätta samman videoklipp till en film och bland annat göra snygga övergångar mellan klippen.

3. Zoner Photo Studio X har en bra råkonverterare

Du kan naturligtvis justera dina råfiler i programmet. Här får du alla möjligheter för att justera ljushet, färger, kontrast med mera. Du kan även justera färger individuellt, ta bort brus och mycket mer.

Bilden justerad i Zoner Photo Studio X

Till vänster kan du se originalbilden, och till höger har vi justerat den i Zoner Photo Studio X, bland annat genom att justera de röda och gröna färgerna separat.

Du kan justera flera bilder i taget eller återanvända justeringar från en bild till en annan. När du har justerat bilderna, kan du exportera flera på en gång.

>Läs också: 5 bra skäl till att fotografera i råformat

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av