Bildkvaliteten är imponerande i den här HD-videon från 1993.

Bildkvaliteten är imponerande i den här HD-videon från 1993.

© Youtube

HD-video inspelad i New York 1993

I vanliga fall är videoklipp från 1990-talet korniga och oskarpa. Men den här HD-videon från 1993 ger oss en ny och detaljrik bild av New York för 24 år sedan.

12 april 2017

Du tänker säkert inte på det själv, men omedvetet uppfattar du säkert en videoinspelnings ålder utifrån kvalitet och upplösning. Ju högre upplösningen är, desto nyare antar du att inspelningen är. 

Därför är den här HD-videon från New York 1993 så fascinerande. 

I slutet av 1980-talet och början av 1990-talet arbetade kameratillverkarna på att få fram HD-kvalitet till konsumenterna, och den här demoinspelningen är ett surrealistiskt exempel på den då pinfärska tekniken.

Demovideo till den japanska marknaden

Videon spelades in av JVC för att användas på den japanska marknaden – förmodligen till en demo av den numera hädangångna LaserDisc-tekniken.

YouTube Pedant, som har laddat upp videon till YouTube, förklarar att videon förmodligen har spelats in med en HDSV-kamera, möjligen en Sony HDC-500 ansluten till en HDV-10-inspelare (som spelade in på kassettband).

Times Square avslöjar tiden

Det känns rätt bisarrt att se New York år 1993 på en video som ser t som något från 2017, men samtidigt är det spännande att se det förflutna i så hög kvalitet.

När man tittar på bilarna och reklamen på Times Square blir däremot inspelningarnas sanna ålder uppenbar.

Det är absolut en rolig titt tillbaka i tiden. 

Glöm inte att välja HD 1080p vid uppspelningen när du själv tittar på videon. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av