Sony A7S III

Sony A7S III kan ta tio bilder i sekunden, och den kan ta över 1000 i sträck med den höga hastigheten.

Världsnyheter i fullformatskameran Sony A7S III

Sony har lanserat en tredje generation av spegellösa systemkameror för svagt ljus och video i toppkvalitet. Vi har testat Sony A7S III, som kommer med flera världsnyheter.

Sonys A7S-modeller riktar sig till användare som vill fotografera och spela in video i svagt ljus eller spela in video i professionell kvalitet överlag. Nu lanserar Sony den tredje modellen i serien, och det finns flera världsnyheter i Sony A7S III.

Vi hör till de allra första som har fått möjlighet att testa kameran, och du som prenumererar på Bonnier Digital FOTO kan läsa vårt omdöme här.

Upplösningen på 12,0 megapixel imponerar inte, men den låga upplösningen innebär att de enskilda pixlarna på fullformatssensorn blir större, vilket ger bättre prestanda med mindre brus i svagt ljus samt ett stort dynamisk omfång.

Sony A7S III bakifrån

Lcd-skärmen är tryckkänslig, så att du bland annat kan peka på motivet som kamerans fokusspårning ska följa.

ISO-värdet kan väljas från ISO 40 till 409 600, och vid videoinspelning sägs det dynamiska omfånget kunna täcka mer än 15 exponeringssteg.

Kameran har ögonsökning som också kan användas vid videoinspelning, och kameran har hela 759 fasdetekterande fokuspunkter som täcker 92 procent av bildytan.

>Läs också: Därför är en fullformatskamera bästa valet

Fantastisk sökare i Sony A7S III

OLED-sökaren i Sony A7S III är världens första med smått otroliga 9,44 miljoner punkter, och enligt Sony är den också den största och tydligaste på marknaden.

Sony A7S III är dessutom den första spegellösa kameran från Sony där skärmen är gängad i sidan och därmed kan vridas åt nästan alla håll.

Skärmen på Sony A7S III

Skärmen på Sony A7S III är på 3,0 tum och kan vinklas åt i princip alla håll. Den har 1,44 miljoner punkter.

Fullformatskameran är också världens första med dubbla CFexpress A-portar. Minneskort av typen CFexpress A är något mindre men snabbare än SD-kort. Sony A7S III kan emellertid även användas med de vanligare SD-korten.

>Läs också: Vad är skillnaden mellan HD, Full HD, 4K, Ultra HD och HDR?

Så mycket kostar Sony A7S III

Videoentusiasterna kan välja mellan massor av olika format. Sony A7S III kan spela in video i 4K med upp till 120 bilder per sekund. Kameran kan spela in i så kallat 10 bitars 4:2:2 som ger optimala möjligheter i videoredigeringen, och man kan spara video i råformat på en extern inspelare.

Sony A7S III kommer till butikerna i september, och det rekommenderade priset är 46 000 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av