Sigma fp kamera

Sigma har stora ambitioner med nya "fp" som sägs vara världens minsta och lättaste kamera med fullformatssensor. 

© Sigma

Sigma presenterar världens minsta fullformatskamera

Den första spegellösa systemkameran med fullformatssensor från Sigma kommer ut i butikerna framåt hösten, och enligt tillverkaren blir den världens minsta och lättaste kamera i sin klass.

12 juli 2019 av Sarah Marie Winter

Nya Sigma fp väger 370 gram och har dimensionerna 112,6 x 69,9 x 45,3 mm. Detta gör den till världens minsta och lättaste systemkamera med fullformatssensor. Den är faktiskt nästan lika liten som kompaktkameran Sony RX100 som är på 101,6 x 58,1 x 35,9 mm.

Tillverkaren har precis presenterat den slimmade kameran, och den kommer ut i butikerna framåt hösten. Sigma fp är också den första av Sigmas kameror med Leicas L-fattning som Sigma samtidigt har lanserat tre nya objektiv till. 

De nya objektiven är Sigma 35mm F1.2 DG DN Art, Sigma 45mm F2.8 DG DN Contemporary och Sigma 14-24mm F2.8 DG DN Art.

> Läs också: Nya vidvinkelobjektiv från fyra olika tillverkare

Förutom de här tre objektiven och Leicas objektiv kan man med hjälp av en MC-21-adapter använda en rad befintliga Canon- och Sigma-objektiv.

Sigma fp har en sensor på 24,6 megapixel och en tryckkänslig skärm på 3,2 tum med 2,1 miljoner punkter. Kameran kan gå upp till ISO 25 600, den har ett autofokussystem med 49 punkter och elektronisk bildstabilisering. Kameran kan dessutom spela in video i 4K.

Läs mer om den imponerande kameran här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av