Panasonic Lumix G9 II

Den synnerligen kraftfulla bildstabiliseringen i Lumix G9 II kan kompensera för hela 8,0 exponeringssteg.

© Panasonic

Panasonic Lumix G9 II: Klassens snabbaste systemkamera

Panasonic Lumix G9 II är inte bara den snabbaste kameran i sin klass. Den har också den högsta upplösningen och är dessutom försedd med intelligent motivavkänning.

14 september 2023 av Poul Siersbæk

När Panasonic lanserade fullformatskameran S5 II var det en stor revolution, eftersom Panasonic för första gången hade tagit fram en kamera med snabb och tillförlitlig hybridfokus med fasdetektering istället för den mer tveksamma kontrastbaserade autofokusen som de envist hade hållit fast vid.

Denna teknik kommer nu också för första gången till den mindre G-serien, som bestyckas med Four Thirds-sensorer. Det innebär också att nya Lumix G9 II nu har intelligent motivavkänning. Kameran kan till exempel se om motivet är en person, ett djur, en bil eller en motorcykel.

>Läs även: Så tolkar du siffrorna på ditt objektiv

Panasonic Lumix G9 II

Sökaren har en upplösning på 3,68 miljoner punkter och en uppdateringsfrekvens på upp till 120 bilder per sekund. Den helt flexibla och vinklingsbara skärmen har en upplösning på 1,84 miljoner punkter.

© Panasonic

Högre upplösning

Sensorupplösningen har ökats från den normala standarden på 20,0 megapixel till hela 25,2 megapixel.

Panasonic Lumix G9 II kan även ta serier med 60 bilder per sekund med spårningsfokus och elektronisk slutare. Det är rekord i den här klassen. Dessutom uppges bufferten kunna rymma 160 kombinerade råformats- och jpeg-bilder innan den är full.

Det går även att ta bilder i en särskilt hög upplösning på 100 megapixel utan stativ. Då sätter kameran ihop en serie bilder med hjälp av så kallad Pixel Shift-teknik.

>Läs även: Så bra är Panasonic G9

Panasonic G9 II

Kameran mäter 13,4 x 10,2 x 9,0 cm och väger 658 gram.

© Panasonic

Video i särklass

Kameran är också fullpackad med godis för dig som vill filma. G9 II klarar 5,8K-video med 30 bilder per sekund, 5,7K med 60 bilder per sekund eller 4K med 120 bilder per sekund. Dessutom finns det en mängd avancerade inställningar och professionella profiler att välja mellan.

G9 II kostar 22990 kronor.

I samband med lanseringen av Lumix G9 II släpper Panasonic även de nya zoomobjektiven Leica DG Vario-Elmarit 35-100mm F2.8 Power O.I.S. och Leica DG Vario-Elmar 100-400mm F4.0-6.3 II ASPH. Power O.I.S. Priserna är 13990 kr respektive 21490 kr.

>Läs även: Så använder du ISO-inställningarna

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av