Olympus OM-D E-M5 Mark III

Nya Olympus OM-D E-M5 Mark III klarar höstens regnväder.

© Olympus

Ny robust systemkamera från Olympus

Olympus firar sitt 100-årsjubileum med den nya spegellösa systemkameran OM-D-EM5 Mark III. Kameran är robust, och autofokusen har fått en omfattande uppdatering.

Nya Olympus OM-D E-M5 Mark III är i hög grad en intressant kamera för fotoentusiaster som prioriterar en kompakt design och låg vikt hos systemkameror. Kameran markerar även den japanska tillverkarens 100-årsjubileum.

Olympus OM-D E-M5 Mark III har en vädertätad konstruktion som skyddar kameran mot damm, vattenstänk och minusgrader. Den blygsamma storleken på 12,5 x 8,5 x 5,0 cm och vikten på bara 366 gram medför att det rör sig om en utpräglad lättviktare.

Olympus OM-D E-M5 Mark III

Nya OM-D E-M5 Mark III är på pricken lik föregångaren med sin klassiska design.

© Olympus

Bättre autofokus i Olympus OM-D E-M5 Mark III 

Kameran har fått en ny och uppgraderad autofokus som kommer från flaggskeppsmodellen OM-D E-M1 Mark II. Utöver en svindlande hastighet har funktionen 121 fokuspunkter av den exakta korstypen.

Även den inbyggda bildstabiliseringen är hämtad från toppmodellen. Den nya stabiliseringen kan korrigera i fem led och kompensera för hela 5,5 exponeringssteg.

> Läs också: Våra första intryck av Olympus OM-D E-M1X

Olympus OM-D E-M5 Mark III

Designen är kompakt och man kommer lätt åt alla centrala funktioner i OM-D E-M5 Mark III.

© Olympus

OM-D E-M5 Mark III är redo för action

Olympus OM-D E-M5 Mark III har en upplösning på 20,0 megapixel på sin Micro Four Thirds-sensor, och i likhet med flaggskeppet har den nya kamera en effektiv TruePicVIII-processor. Det betyder att kameran kan ta serier på 10 bilder i sekunden med kontinuerlig autofokus, vilket ger goda möjligheter till att fånga snabba actionsekvenser.

Ett särskilt Pro Capture-läge gör det möjligt att fånga oförutsägbara motiv. Det kan t.ex. vara en fågel som tar till flykt. Det sker genom att kameran börjar ta bilder redan när man trycker ner utlösarknappen till hälften. Här tillåter bufferten att man tar 14 bilder i full upplösning. Vid tyst slutarinställning kan kameran ta 30 bilder per sekund.

> Läs också: Nya toppmodellen Sony A6600

Olympus OM-D E-M5 Mark III

Den tryckkänsliga skärmen på Olympus OM-D E-M5 Mark III kan vinklas.

© Sony

Avancerade funktioner

Olympus OM-D E-M5 Mark III har olika avancerade funktioner som Focus Stacking, som automatiskt kan lägga samman åtta bilder för att åstadkomma ett optimalt skärpedjup.

Med funktionen Focus Bracketing kan kameran ta upp till hela 999 bilder med olika fokus, varpå man på datorn kan lägga samman dem till en enda bild med ännu större skärpedjup.

> Läs också: Få koll på kamerans fokusbegrepp

Detaljerad sökare i Olympus OM-D E-M5 Mark III 

Kamerans elektroniska sökare har nu en upplösning på 2,36 megapixel och den tryckkänsliga skärmen på 3,0 tum har en upplösning på 1 037 000 punkter. Kameran finns som svart eller silverfärgad.

Olympus OM-D E-M5 Mark III kostar 13 990 kronor för endast kamerahuset. 

I ett paket med objektivet M.Zuiko Digital ED 12-40 F2.8 PRO är priset 20 990 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av