Leica M11

M11 är en ny toppmodell i den legendariska M-serien.

© Leica

Ny Leica-kamera med skyhög upplösning

Leica har släppt mätsökarkameran M11, som inte enbart är den senaste modellen i den legendariska M-serien utan även sätter rekord när det gäller upplösning.

17 januari 2022 av Poul Siersbæk

Med mätsökarkameran M11 höjer Leica ribban betydligt när det gäller upplösning. Med sina 60,3 megapixel har M11 den högsta upplösningen från Leica någonsin. Som jämförelse hade M10 bara 24,0 megapixel

Leica använder dessutom en ny och revolutionerande sensorteknik kallad Triple Resolution Technology, där användaren fritt kan välja att fotografera med full upplösning på kamerans fullformatssensor eller med 36,0 eller 18,0 megapixel, utan att bildutsnittet ändras. Fördelen är att man till exempel kan ta bildserier utan att bufferten säger stopp, om man väljer en av de lägre upplösningarna.

>Läs även: Funktioner i Leica M10

Leica M11

Leica M11 har måtten 13,9 x 3,9 x 8,0 cm.

© Leica

Högre skärmupplösning

Leica M11 har även fått en snabb Maestro 3-processor som hämtats från den stora systemkameran SL2-S. Det innebär att M11 trots sin högre upplösning kan ta serier med 4,5 bilder per sekund.

Kameran har 64 gigabyte inbyggt minne, men kortplats för de snabba CFexpress-korten saknas. Istället används SD-kort av UHS-II-typ.

Kameran har också fått en uppgraderad pekskärm med en upplösning på 2,3 miljoner punkter. Menyn har uppdaterats i samma stil som SL2-S.

Leica M11 finns dels i svart aluminiumfinish där vikten är 530 gram, dels i en silverfärgad version av mässing som väger 640 gram. Priset ligger på 90 790 kronor.

>Läs även: Här är den bästa spegellösa systemkameran


Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av