Fujifilm X-S20

Fujifilm X-S20 väger 491 gram och måtten är 12,7 x 8,5 x 6,5 cm.

© Fujifilm

Fujifilm X-S20: Intelligent autofokus och 6K-video till ett bra pris

Fujifilm X-S20 är en liten och lätt spegellös systemkamera som överträffar konkurrenterna på flera punkter. Du får nämligen ett bra batteri, intelligent motivigenkänning och 6K-video till ett lågt pris.

När det gäller spegellösa systemkameror med APS-C-sensor har Fujifilm tre serier. Vi har proffsmodellerna i X-H-serien, de avancerade och retropräglade kamerorna i X-T-serien samt de minsta och billigaste modellerna i X-S-serien.

Det är i den sista kategorin vi hittar Fujifilm X-S20. Den har samma utmärkta X-Trans-sensor som X-T4 på 26 megapixel, men en design som är inspirerad av de stora X-H-modellerna. Det syns till exempel på det stora greppet och den traditionella programratten.

>Läs även: 10 tips för att bli en bättre fotograf

Fujifilm X-S20

Det kraftiga greppet ska inte bara säkerställa god ergonomi. Det rymmer även Fujifilms kraftfulla NP-W235-batteri som uppges räcka till minst 750 bilder på en laddning.

© Fujifilm

Intelligent motivigenkänning

Jämfört med föregångaren Fujifilm X-S10 har den nya modellen många godbitar att bjuda på. Det gäller till exempel den snabba X-Processor 5 och kamerans autofokus med samma avancerade motivigenkänning som X-H2S, där kameran automatiskt kan registrera och följa motiv som personer, djur, fåglar, bilar, motorcyklar, cyklar, tåg, flygplan, insekter och drönare. På många dyrare kameror måste du själv välja motivtyp.

Fujifilm X-S20 har dessutom en effektiv bildstabilisering som kan kompensera för sju steg. Kameran kan ta 20 bilder per sekund med elektronisk slutare och åtta bilder per sekund med mekanisk slutare.

>Läs även: Så bra klarade sig Fujifilm X-S10

Fujifilm X-S20

Den elektroniska sökaren på Fujifilm X-S20 har en upplösning på 2,36 miljoner punkter, vilket är i nivå med konkurrenter som Nikon Z 50 och Canon EOS R7.

© Fujifilm

Video i 6K-kvalitet

Som enda kamera i den här klassen kan Fujifilm X-S20 spela in video i 6K, och det går att välja professionella videoprofiler. Om du gillar att vlogga kan du dessutom glädja dig åt ett speciellt Vlog-läge på programratten som är perfekt för selfies medan du filmar.

Pekskärmen är helt flexibel och har en upplösning på 1,84 miljoner punkter, vilket är mycket i denna klass. Skärmstorleken är 3,0 tum. Fujifilm X-S20 kostar 15 499 kronor.

>Läs även: Därför ska du äga en gimbal

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av