Fujifilm GFX 50S II

Fujifilm GFX 50S II är den hittills billigaste mellanformatskameran

Den nya systemkameran Fujifilm GFX 50S II har en bildsensor som är nästan 70 procent större än fullformat, men priset har inte sprungit iväg.

13 september 2021 av Kristoffer Engbo

Medan de flesta andra kameratillverkare satsar på kameror med en stor fullformatssensor för de mest entusiastiska kameraköparna, har Fujifilm satsat pengar på den enorma mellanformatssensorn som är omkring 70 procent större än fullformatssensorn.

>Läs även: Få koll på kamerornas sensorstorlekar

Nu är Fujifilm klar med Fujifilm GFX 50S II, som har en mellanformatssensor på 51,4 megapixel. Och med ett pris på 44 999 kronor för huset är systemkameran den hittills billigaste digitala mellanformatsmodellen vid lanseringen.

Fujifilm GFX 50S II

Fujifilm GFX 50S II har en sökare med upplösning på 3 690 000 punkter 

En större sensor innebär i regel bättre bildkvalitet, och även om sensorn är stor tar kameran ungefär lika mycket plats som många fullformatskameror.

Kameran har bland annat fått inbyggd bildstabilisering som kan ge 6,5 exponeringssteg, vilket är rekord för mellanformatssystemet GFX.

Med funktionen Pixel Shift Multi-Shot kan du ta bilder på hela 200 megapixel med förbättrad färgåtergivning och detaljåtergivning.

Skärm på Fujifilm GFX 50S II

På ovansidan har Fujifilm GFX 50S II en liten skärm som visar de viktigaste kamerainställningarna.

Kameran kommer finnas i butik från oktober.

Nytt objektiv för mellanformat

Fujifilm har även lanserat det kompakta och lätta FUJINON GF35–70mm F4.5–5.6 WR-standardobjektivet som säljs i kit med Fujifilm GFX 50S II för 49 999 kronor. Precis som kameran är objektivet väderförseglat.

Det finns även nya objektiv till kamerorna i X-serien med APS-C-sensor i form av FUJINON XF 23mm F1.4 R LM WR för 10 499 kronor och FUJINON XF 33mm F1.4 R LM WR för 8 999 kronor.

I Fördelszonen kan du hämta vår nya fickguide för kameror från Fujifilm med alla de viktigaste inställningarna. Hämta fickguiden här!

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av