Olympus OM-D E-M10 Mark III

Den nya kameran finns tillgänglig i den här silverfärgade versionen och i helt svart.

© Olympus

Bättre autofokus i nya Olympus OM-D E-M10 III

Olympus har lanserat den nya spegellösa OM-D E-M10 Mark III som har fått fler fokuspunkter. Den har även förbättrats på videofronten.

31 augusti 2017 av Kristoffer Engbo

Olympus OM-D-kameror har både utbytbart objektiv och inbyggd elektronisk sökare. Nu har Olympus lanserat en ny version av seriens minsta modell, OM-D E-M10 Mark III.

Olympus OM-D E-M10 Mark III har fått en ny bildprocessor vid namn TruePic Vlll som ger högre prestanda. Nu kan man spela in video i 4K, och så kan kameran fotografera i något snabbare serier än tidigare.

Olympus OM-D E-M10 Mark III

Kameran kan köpas i paket med objektivet på 14–42 mm, vilket motsvarar 28–84 mm.

© Olympus

Du kan ta 4,8 bilder i sekunden med kontinuerlig fokus och 8,6 bilder i sekunden om du låser fokusen på den första bilden. Den kontrastbaserade autofokusen har också uppgraderats, vilket innebär att 121 fokuspunkter ligger fördelade över en stor del av bildytan jämfört med 81 på föregångaren.

Olympus OM-D E-M10 Mark III lägger också till en alldeles ny punkt på programratten. Med AP, som står for Advanced Photo Mode, får du åtkomst till särskilda, avancerade inställningar.

Under AP kan du t.ex. använda Live Composite, där du kan lägga samman flera bilder till en, eller Keystone Compensation som rätar upp störtande linjer.

Skakfria videoklipp

Olympus OM-D E-M10 Mark III

OM-D E-M10 Mark III har wifi, blixt och elektronisk sökare.

© Olympus

Auto-funktionen har förbättrats och är nu bättre på att hantera rörelser i svagt ljus, och så har det tillkommit ett nytt filter vid namn Bleach Bypass som simulerar en effekt från mörkrummet.

Kameran har inbyggd bildstabilisering i fem led som även fungerar vid 4K-videoinspelning, och som gör det möjligt att ta skarpa stillbilder vid slutartider som är fyra steg längre än vanligt.

Olympus OM-D E-M10 Mark III kommer till butikerna i mitten av september, och det rekommenderade priset för huset är 7490 kronor. 

Kameran säljs också i ett paket med pannkaksobjektivet 14-42mm F3.5-5.6 EZ för 8990 kronor. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av