Sony A7R V i händerna på fotograf

Till det yttre liknar Sony A7R V sin föregångare Sony A7R IV, men inuti har det hänt en hel del.

© Sony

5 saker vi älskar med Sony A7R V

Sony A7R V får toppbetyg i vår recension. Här kan du se vad vi framför allt gillar med denna högupplösta, spegellösa systemkamera.

I vår recension av Sony A7R delar vi ut ett högt betyg, och det finns flera skäl till att vi gillar Sonys spegellösa systemkamera med fullformatssensor. Nedan ser du de fem viktigaste.

1. Fantastisk detaljering

Bildsensorn i Sony A7R V har hela 60,2 megapixel, vilket ger en imponerande detaljgrad. Bilderna blir fantastiskt skarpa, och även om upplösningen var densamma hos föregångaren är detaljerna nu ännu bättre.

Detaljbild tagen med Sony A7R V

Bilderna från Sony A7R V innehåller massor av detaljer – bland annat tack vare en upplösning på 60,2 megapixel.

© Klaus Nygaard

2. Hög bildkvalitet

På det hela taget är bildkvaliteten något av det bästa vi sett från en fullformatskamera. Exponeringen är utmärkt och färger och hudtoner återges på imponerande sätt.

Särskilt på högt ISO presterar Sony A7R V ännu bättre än föregångaren.

>Läs även: Därför är en fullformatskamera bäst

3. Autofokus med artificiell intelligens

Autofokusen i Sony A7R V kan känna igen och hålla fokus på människor, djur, fåglar, bilar, flygplan och tåg, och en nyhet är att den även kan upptäcka insekter.

Det fungerar med imponerande träffsäkerhet, och för människor, djur och fåglar finns till och med ögondetektering som placerar skärpan precis på ögat. Autofokusen använder artificiell intelligens för att känna igen rörelsemönster, så att skärpan ligger kvar på ögonen när motiven vänder sidan mot kameran.

4. Mer detaljerad sökare

Sökarens upplösning är nu 9,44 miljoner punkter, jämfört med 5,76 miljoner punkter hos föregångaren. Dessutom kan lcd-skärmen på kamerans baksida nu fällas ut åt sidan, vilket gör den mycket mer flexibel.

>Läs även: Få koll på kamerornas sensorstorlekar

Sony A7R V i naturen

Kameran kan använda de snabba CFexpress-korten och enligt Sony ta serier på upp till 583 komprimerade råbilder i rad. Sony A7R V har även stöd för SD-kort.

© Sony

5. Filmklipp med massor av pixlar

Sony A7R V kan filma i 8K-kvalitet, motsvarande drygt 33 megapixel, med 24 bilder per sekund. I 4K-upplösning kan kameran filma med 60 bilder per sekund.

Vi har exklusivt låst upp recensionen av kameran så att alla kan läsa den utan att logga in. Läs recensionen här.

Tänk på att kameran uppträder under flera namn, beroende på var du ser den. Du kan även stöta på namnet Sony ILCE-7RM5 eller Alpha 7R V.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av