Canon EOS 2000D DSLR-kamera

Canon EOS 2000D är Canons billigaste DSLR-kamera.

© Canon

Canon EOS 2000D: Vårt första intryck av den billiga DSLR-kamera

Vi är i full gång med att recensera nya Canon EOS 2000D, som är en av marknadens billigaste DSLR-kameror, och innan vi är helt klara med den slutliga recensionen delar vi här med oss av våra första intryck.

Nya Canon EOS 2000D kostar drygt 4000 kronor, och för ytterligare 1000 kronor får du ett objektiv på 18-55 mm med på köpet. 

Det behöver alltså inte vara vidare dyrt att utrusta sig med en DSLR-kamera.

Canon EOS 2000D avlöser Canon EOS 1300D, och utseendet och många av funktionerna är i princip desamma som hos föregångaren, men på en viktig punkt tar kameran ett stort steg framåt.

Kameran har nämligen fått en ny bildsensor, så upplösningen har ökat från 17,9 megapixel till 24,0 megapixel. ISO kan i nödfall boostas till 12 800.

På de höga ISO-värdena får du dock stå ut med en del korn, och så går brusreduceringen ut över detaljåtergivningen.

Canon EOD 2000D avlöser Canon EOS 1300D
Testbild

Färgåtergivningen hos Canon EOS 2000D är tilltalande. Bilden är tagen med paketobjektivet på 18–55 mm.

© Bonnier Digital FOTO/Thomas Nykrog

Canon EOS 2000D är tämligen kompakt, men den ligger ändå relativt fint i händerna – bland annat tack vare ett handgrepp som räcker långt ut.

Canon EOS 2000D har enkla genvägar

Alla knappar på baksidan kan nås med högertummen, och du får bland annat direkt åtkomst till inställning av ISO, vitbalans och autofokus.

Sökarbilden är inte vidare stor, men det är normalt i den här klassen. Det finns bara nio autofokuspunkter att välja mellan när du inte använder live view.

På live view kan du lägga fokusen längre ut mot bildkanterna, men den kontrastbaserade autofokusen kan ta lite tid på sig för att ställa in skärpan vid användning av skärmen.

När vi är färdiga med våra tester kommer du kunna läsa allt om bland annat bildkvaliteten i tidningen eller i Prylguiden.

Canon EOS 2000D lanserades samtidigt med Canons kameror EOS 400D och Canon EOS M50. Du kan läsa om dem här.

Kolla även in Canons nya intelligenta blixt, Speedlite 470EX.AI här.

> Läs allt om Canon här

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av