Canon Speedlite 470EX-AI

Canon Speedlite 470EX-AI är banbrytande med en ny intelligent funktion.

© Canon

Intelligent Canon-blixt ger dig optimalt blixtljus

Med Speedlite 470EX-AI har Canon introducerat ett helt nytt sätt att använda blixten. Den använder nämligen en intelligent funktion för att åstadkomma en optimal ljussättning.

En gång i tiden var blixten helt enkelt en ljuskälla som blixtrade till i samma ögonblick som man tryckte på utlösaren, men de dagarna är sedan länge ett minne blott. 

Vi har vant oss vid TTL-ljusmätning, automatisk zoom och avancerade funktioner som hjälper oss att få ett fint ljus på motivet.

De flesta av marknadens blixtmodeller har ett blixthuvud som kan vinklas och vridas för att ge ett indirekt ljus som faller snyggare på modellen. Många blixtmodeller har även inbyggda reflektorer och medföljande diffusers. 

Man trots allt är det fortfarande fotografen som behöver ställa in blixten korrekt.

Canon Speedlite 470EX-AI vinklar och vrider sig automatiskt

Med Canon Speedlite 470EX-AI blir allt mycket enklare. Blixten har ett motoriserat blixthuvud som automatiskt vrider och vinklar den. 

Medan blixten fyrar av små ljusglimtar och analyserar ljusförhållandena vrider blixthuvudet den till en optimal position så att den t.ex. ger ett perfekt indirekt ljus vid fotografering av porträttt. 

Det är väldigt fiffigt, och vi har aldrig sett något liknande förut.

Canon Speedlite 470EX-AI

När du vänder kameran från vågrätt till lodrätt gör blixten en ny beräkning och vrider återigen blixthuvudet till den optimala positionen.

© Canon

Till och med när du vänder kameran från liggande till stående format vrider blixten sig automatiskt på plats efter förhållandena. Vi har redan fått hem ett exemplar av blixten och är i full gång med att testa den ordentligt. 

Vi tycker som utgångspunkt att det är härligt med nytänkande på det här området. 

Du kan snart läsa vår recension av Canon Speedlite 470EX-AI i tidningen eller i Prylguiden.

> Här kan du läsa allt om blixtar.

Bra ljusstyrka hos Canon Speedlite 470EX-AI

Blixten har ett ledtal på 47, så den räcker fint i de flesta situationer. 

Zoomhuvudet kan anpassa sig till brännvidder mellan 24 och 105 mm. 

Speedlite 470EX-AI har en stor display som ger bra översikt över alla inställningarna.

Blixten kan utlösas på trådlös väg

Canon Speedlite 470EX-AI kan utlösas på trådlös väg på ett avstånd på upp till tio meter när man fotar med en EOS-kamera med Speedlite Transmitter. 

Det ingår väska, bouncer och ett ministativ. Priset är 4999 kronor. Läs mer om blixten här

Börja prenumerera på Bonnier Digital FOTO och få vår Photoshopbok med 142 sidors tips och knep samt 2 nummer av tidningen direkt i brevlådan för bara 49 kronor. Läs mer här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av