Nikon D6 är på ingång
© Nikon

Nikon D6 är nästa flaggskepp för sportfotograferna

Nikon har avslöjat att de håller på att utveckla Nikon D6 som blir deras mest avancerade DSLR-kamera någonsin. En ny och spännande telezoom är också på väg.

5 september 2019 av Jeppe Vestergaard

Nu under 2019 är det 20 år sedan Nikon lanserade sin avancerade D-serie med bara en siffra, när DSLR-kameran Nikon D1 kom ut på marknaden.

För att fira jubileumet har de nu tillkännagett att de snart ska släppa en ny kamera i serien, nämligen Nikon D6.

Det är inte någon stor överraskning med tanke på att föregångaren har mer än tre år på nacken. Dessutom arrangeras OS nästa år, vilket brukar resultera i ett regn av nya kameror över sportfotograferna. OS 2020 äger dessutom rum på Nikons hemmaplan i Tokyo.

Nikon D6 är på ingång

Så här kommer den nya Nikon D6 att se ut.

© Nikon

Nikon D6 blir speciell

Nikon skriver i ett pressmeddelande att kameran blir deras mest avancerade DSLR-kamera någonsin, men det är den enda informationen som de släpper.

Kameran behöver kunna möta de hårda kraven som yrkesfotografer ställer på högsta möjliga prestanda – även under svårast möjliga förhållanden.

Du kan läsa vår recension av föregångaren Nikon D5 här.

Goda nyheter för fågelfotograferne

Det kommande telefoto-zoomobjektivet AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR.

Det kommande telefoto-zoomobjektivet AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR.

© Nikon

I samband med nyheten om Nikon D6 har Nikon även tillkännagett att de håller på att lägga sista handen vid ett nytt objektiv. Objektivet släpps för att fira att det nu är 60 år sedan Nikon F-fattningen, som även används i D-kamerorna, lanserades.

Objektivet AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR har ett perfekt brännviddsområdet för bland annat sportfotografi. Produktnamnet avslöjar också att objektivet har en imponerande ljusstyrka på F2.8 över hela brännviddsområdet.

> Läs också: 5 tips för bättre actionbilder

Bokstäverna VR berättar att objektivet har bildstabilisering, och så är vi spända på att få reda på vad SR står för. Den förkortningen har vi nämligen inte sett förut, och Nikon avslöjar inte något i sitt pressmeddelande.

Om du redan nu känner hur det rycker i plånboken får du rusta dig med lite tålamod. Nikon har nämligen inte meddelat när AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR eller Nikon D6 kommer ut i butikerna.

De berättar inte heller hur mycket de båda nytillskotten kommer att kosta.

> Läs också: Det gillar vi med de spegellösa systemkamerorna Nikon Z6 och Nikon Z7.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av