Canon EOS 90D

Vi har haft möjlighet att känna på nya Canon EOS 90D. 

© Bonnier Digital FOTO

Canon är inte redo att överge DSLR: EOS 90D riktar in sig mor naturfotograferna

En slutartid på så lite som 1/16 000 sekund är bara en av finesserna som ska fresta natur- och actionfotograferna till att köpa den nya Canon EOS 90D. Dessutom har Canon två nya objektiv redo.

29 augusti 2019 av Sarah Marie Winter

Nyligen besökte vi Canon för att få höra om de två nya kamerorna Canon EOS 90D och Canon EOS M6 Mark II som kommer ut i butikerna i slutet av september. 

Samtidigt som hela kamerabranschen nu är med på det spegellösa tåget, fastslår Canon att de även fortsättningsvis kommer att fortsätta att utveckla sitt sortiment av DSLR-kameror med APS-C- och fullformatssensor. EOS 90D är ett bevis på detta.

Lättare hus med stort grepp

Det intressantaste med kameran är nog den elektroniska slutartiden på 1/16 000 sekund och möjligheten att ta 10 bilder i sekunden med autofokusspårning och 11 bilder i sekunden vid användning av live view. 

Detta gör nämligen 90D till ett perfekt val för natur- och sportfotografer som vill uppgradera från sin första kamera. Den har dessutom en upplösning på 32,5 megapixel, vilket är betydligt mer än 80D som har en upplösning på 24,2 megapixel. 

Kameran har även fått ett stort grepp som gör kameran mer välbalanserad, särskilt i kombination med stora och tunga zoomobjektiv, och så har den fått ett multireglage av samma typ som återfinns hos Canons proffskameror. 

Vi har än så länge bara haft kameran i händerna i några få sekunder, men vårt omedelbara intryck är att den är både lättare och enklare att hantera än föregångaren.

Läs mer om Canon EOS 90D och nya EOS M6 Mark II här

Två nya objektiv – och ytterligare två på väg

Om du har investerat i det spegellösa R-systemet, eller om du funderar på att göra det, finns det goda nyheter även för dig. Canon har nämligen även presenterat två nya objektiv: ett 15-35mm F2.8L och ett 24-70mm F2.8L. Därmed får användare av EOS R och RP två väldigt användbara brännviddsområden med hög ljusstyrka. 

Senare i år kommer dessutom ytterligare två objektiv, ett 70-200mm F2.8L och ett 85mm F1.2L. Om du tycker att det sista objektivet låter bekant , är det för att den här brännvidden redan finns i R-systemets objektivsortiment. 

Det nya med 85mm F1.2L är funktionen DS, vilket står för "Defocus Smoothing". Enligt Canon betyder det att objektivet ger en ännu snyggare och mjukare bokeh.

> Läs också: Hitta rätt i objektivdjungeln

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av