Pentax K-3 Mark III kamera

Om man dömer efter utseendet hos Pentax K-3 Mark III, hade den lika gärna kunnat vara från 1980-talet, men kameran är utrustad med den senaste tekniken. 

© Pentax

Pentax K-3 Mark III: Den senaste tekniken i retroförpackning

Traditionell design kan definitivt kombineras med innovativ kamerateknik. Det är Pentax K-3 Mark III ett bevis på. Här får man en design i bästa retrostil, men under huven är allt i takt med dagens standarder.

7 april 2021 av Christian Trant

Om du har fotograferat länge och har utökat din kamerasamling efter hand, kommer förmodligen Pentax K-3 Mark III kännas bekant.

Pentax K-3 Mark III ser nämligen inte ut som en kamera från 2021. 

Kameran bygger istället vidare på designen från några av Pentax äldre modeller, men kamerans funktioner och inställningar hör hemma i 2021.

Bakom retrodesignen har Pentax utvecklat en ny bildsensor på 25 megapixel, som i kombination med kamerans bildprocessor sägs ge en fin bildkvalitet och en enastående ljuskänslighet på ISO 1 600 000.

Pentax berättar samtidigt att de har prioriterat att göra en snabb kamera som ska göra det lättare att fotografera snabbrörliga motiv.

Kameran tar upp till 12 bilder per sekund, och dessutom är autofokussystemet snabbare än hos de tidigare modellerna i samma prisklass.

Kamerahuset står dessutom emot väder och kyla, så trots att utsidan påminner om något från 1980-talet, ger aluminiumhuset och de många tätningarna en robust kamera. 

Pentax K-3 Mark III kan levereras från april 2021, och priset kommer att ligga på cirka 22 800 kronor.

> Läs också: De bästa kamerorna just nu

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av