iPhone 13.

De nya iPhone-modellerna har flera nya funktioner som bland annat ger vackra porträtt, fenomenal videokvalitet och en detaljrikedom som vi inte sett förut.

© Apple

Nu kommer iPhone 13 – med goda nyheter för alla mobilfotografer

Apple har just presenterat fyra nya iPhone 13-modeller. De nya mobilerna har helt nya kamerafunktioner och även batteritiden har förbättrats.

Hela världen lystrar när Apple, världens största teknikföretag, meddelar att nya produkter är på väg – och naturligtvis spetsar vi öronen även här på Bonnier Digital FOTO.

Denna gång presenterade Apple nästa generations iPhone-modeller – iPhone 13 – och de är utrustade med massor av nya spännande funktioner. 

Kamerorna på baksidan av telefonen har nämligen fått en rejäl uppdatering som öppnar för helt nya fotomöjligheter.

iPhone 13 Pro Max har en helt ny ultravidvinkel

De fyra nya iPhone 13-modellerna som presenterades är:

  • iPhone 13
  • iPhone 13 mini
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro-modellerna är mest intressanta ur fotosynpunkt. De har nämligen fått en stor uppgradering av kamerasystemet.

iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max har fått uppgraderade kameror på baksidan. Precis som iPhone 12 Pro-modellerna har de nya mobilerna tre bildsensorer på 12 megapixel.

Den primära kameran med 12-megapixelsensor har en bländare på F1.5. Dessutom finns en kamera med teleobjektiv och 3x optisk zoom samt bildsensor på 12 megapixel.

Den tredje kameran är en ultravidvinkel där bildsensorn har en upplösning på 12 megapixel och bländaren är F1.8.

En annan nyhet är att Pro-modellerna nu även har en inbyggd makrofunktion som låter dig ta makrobilder med objektivet bara två centimeter från motivet.

Dessutom säkerställer en helt ny bildsensor i iPhone 13 och 13 mini att de nya modellerna kan registrera 47 procent mer ljus – vilket ger fler detaljer när du fotograferar i svagt ljus.

> Läs även: Här är den bästa kameramobilen just nu

De nya iPhone 13-modellerna har diskreta förändringar i designen, men de syns om man tittar noga. Modell 13 har nämligen stora likheter med 12:an. 

© Apple

iPhone 13 ger skarpare filmbilder än föregångaren

När du filmar med de nya iPhone 13-modellerna kan du använda nya Cinematic Mode, som gör det enklare att få till glidande övergångar mellan objekt som du fokuserar på.

Apple har bland annat gjort det enklare att flytta fokus från en punkt till en annan – utan att du får hårda fokusförflyttningar i dina klipp.

Lättare att skapa perfekta porträtt

De nya iPhone 13-modellerna ger dessutom fotonördar nya möjligheter att skapa perfekta porträtt. 

Tack vare uppgraderade Night Mode som bland annat ger mer intensiva färger, och HDR 4 som skapar kontrast mellan människor och bakgrund, har det blivit enklare att få knivskarpa porträtt med fin oskärpa i bakgrunden.

Dessutom har de nya mobilerna en rad fotostilar – ett slags förinställningar – som gör det enklare att skapa porträtt med en personlig touch.

De nya iPhone 13-modellerna ger bättre bilder i svagt ljus. 

© Apple

Nytt batteri ger längre batteritid 

Batteriet i iPhone 13-modellerna har också fått en rejäl uppgradering.

Apple berättar att i jämförelse med en iPhone 12 mini kommer batteritiden i iPhone 13 mini att vara 1,5 timme längre.

Hos iPhone 13, Pro och Pro Max kommer batteritiden att förlängas med 2,5 timme i förhållande till motsvarande iPhone 12-modeller. 

Om du prenumererar på Bonnier Digital FOTO har du full tillgång till Fördelszonen, där vi så snart som möjligt kommer att testa alla de nya funktionerna som du kan läsa om i denna artikel.

När kan jag köpa de nya iPhone 13-modellerna?

Du kan köpa de nya iPhone 13-modellerna den 24 september, men alla fyra kan förbeställas från och med den 17 september.

Priser: 

  • iPhone 13 Pro med 6,1-tumsskärm kostar från 12 295 kronor.
  • iPhone 13 Pro Max med 6.7-tumsskärm kostar från 13 495 kronor.
  • iPhone 13 mini med 5,4-tumsskärm kostar från 8 595 kronor.
  • iPhone 13 med 6,1-tumsskärm kostar från 9 795 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av