De bästa råformatsapparna till iPhone 7

De bästa råformatsapparna till iPhone 7

Tack vare iOS 10 går det att fotografera i råformat med iPhone eller iPad. Men det krävs att du installerar en extern app.

13 december 2016

Med operativsystemet iOS 10 kan du äntligen fotografera i råformat på senare modeller av iPhone och iPad, t.ex. nya iPhone 7.

Apples standardkameraapp klarar däremot fortfarande inte den här utmaningen, så det krävs en kameraapp från en tredjepartsutvecklare för att kunna få nytta och nöje av råformatet.

Råformatet omfattar all information som kamerasensorn har registrerat i samband med exponeringen. Jpg-filen som vi vanligen får från mobilen är ett komprimerat format där en rad olika detaljer redan har rationaliserats bort.

> Läs också: 5 bra anledningar till att fotografera i råformat

Vilken app du bör välja beror på vad du vill kunna göra med din iPhone-kamera och vilka motiv som du föredrar.

Här har vi ställt samman en rad av de bästa kameraapparna med råformat till iOS.

> Läs också: Detta saknar vi fortfarande hos iPhone 7

Camera Obscura, raw konverter til iPhone eller iPad

Obscura Camera ger dig full kontroll över kameran, samtidigt som appen har en rad kreativa filter som du genast kan lägga till på dina bilder. 50 kronor

Manual raw konverter til iPhone eller iPad

Manual är en av de populäraste och användarvänligaste kameraapparna, och den ger dig även full kontroll över kamerainställningarna. 40 kronor.

> Läs också: De bästa gratisprogrammen för bildbehandling

ProShot raw konverter til iPhone eller iPad

ProShot har en intressant layout över de olika funktionerna, vilket underlättar användningen av funktionerna och gör det enklare att spara inställningar till en annan gång. 40 kronor.

Lightroom for iOs

Lightroom gör det möjligt att fotografera i råformat, men inte att ställa in bländare, ISO och slutartid på bästa sätt. Kan integreras med Lightroom på datorn om du abonnerar på Adobe CC. Gratis.

> Läs också: Fotografera i råformat med Lightroom Mobile for iOS 10

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av