Gruppselfie

Armarna tar ofta upp för mycket utrymme i gruppselfies.

© Shutterstock

Därför ska du använda en fjärrutlösare

De flesta kameror kan fjärrstyras via en app på mobilen. Det gäller inte för mobilkameran, men det finns en smart lösning som dessutom ger dig unika och bättre mobilbilder.

12 juni 2020 av Poul Siersbæk

Många systemkameror kan fjärrstyras via en mobilapp, men när du bara har med dig mobilen är det svårare att fotografera på. Här kan du bara använda självutlösaren – och den är inte alltid helt optimal.

Nedan kan du se varför det är väldigt bra att kunna fjärrstyra mobilkameran.

Gruppfoto nedifrån

När du fjärrstyr mobilen kan du fånga det helt rätta ögonblicket i grupporträttet.

© Shutterstock

1. Du slipper skakningar

När du trycker på kamerans utlösarknapp kan själva tryckrörelsen ge skakiga bilder. 

Om du håller en fjärrutlösare i den andra handen kan du aktivera kameran utan onödiga rörelser.

2. Du får selfies utan långa armar

Selfies kännetecknas ofta av att fotografens ena arm syns tydligt i den ena delen av bilden, eller att båda armarna tar upp en massa utrymme i bilden när de håller mobilen. 

Luta i stället mobilen mot något eller sätt den på ett litet stativ och fotografera ditt självporträtt via fjärrutlösaren.

3. Du kan ta roliga grupporträtt

När man fotograferar grupporträtt med hjälp av kamerans självutlösare, är det vanligt att någon eller några personer på bilden blundar. 

Använd i stället en fjärrutlösare och lägg mobilen på marken medan gruppen tittar ner i mobilen. 

Nu kan du på avstånd ta så många bilder som du vill och sedan välja den bästa bilden av dig själv och dina vänner.

4. Du kan fotografera diskret med mobilen

Med en fjärrutlösare kan du lätt fotografera från höften när du vill ta gatubilder på ett diskret sätt. Du kan även placera mobilen vid fågelbordet i trädgården och fotografera fåglarna på håll utan att skrämma dem.

>> Läs också: 6 saker du behöver veta om mobilkameran


Fjärrstyr mobilen med en smart klocka

Om du inte vill ha med dig en särskild fjärrkontroll i fickan, är en smartwatch med inbyggd Bluetooth ett perfekt sätt att fjärrstyra mobilkameran. Med klockan på armen har du alltid fjärrutlösaren nära till hands.

Om du tecknar en prenumeration på Bonnier Digital FOTO just nu kan du få två nummer av tidningen och en smartwatch till ett värde av 449 kronor för bara 69 kronor + porto. 

Du kan inte bara använda klockan för att fjärrstyra mobilkameran, utan den kan även registrera hur många steg du tar, vilka avstånd du tillryggalägger och hur många kalorier som du förbränner. Du kan läsa mer om klockan här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av