Fujifilm XF10
Kompakt men vass

Sensorn är 14 gånger större än hos en mobiltelefon, men kamera väger bara 280 gram.

Perfekt resekamera med stor sensor från Fujifilm

Den nya superlätta kompaktkameran från Fujifilm har massor av pixlar och kreativa möjligheter. Dessutom kommer nya uppdateringar till andra kameror.

21 juli 2018 av Louise Hagemann

En APS-C-sensor på 24 megapixel i ett paket på bara 280 gram samt fina detaljer för alla som är bitna av sociala medier. Det är de huvudsakliga kännetecknen hos en ny kompaktkamera från Fujifilm, XF10.

Kameran har, i likhet med den två år gamla X70, ett fast och ljusstarkt objektiv med en bländare på F2.8 samt 18,5 mm, vilket motsvarar 28 mm på fullformat.

XF10 påminner om X70, som vi testade här, förutom att den är enklare, 18 procent lättare och har en större sensor vilket ger en högre upplösning.

Anpassad för sociala medier

Den tryckkänsliga skärmen på baksidan ger med ett enda svep åtkomst till en ny älskling för Instagram-entusiasterna, nämligen ”Square mode” där man får ett kvadratiskt 1:1-format.

Samtidigt har Fujifilm förbättrat Bluetooth-tekniken, så att man enkelt och automatiskt kan föra över bilder till mobilen.

XF10 ger möjlighet att experimentera kreativt med 11 unika Fujifilm-filter som simulerar analoga filmtyper samt 19 avancerade filter, varav två är helt nya.

Kameran finns tillgänglig i svart och guld (champagne gold) i augusti och kommer att kosta 4999 kronor.

Uppdateringar till en rad Fujifilm-kameror

Dessutom släpper Fujifilm uppdaterad firmware för en rad kameror, bland annat X-Pro2, X-T2 och GFX 50S. I X-Pro2 finns det nu bl.a. möjlighet att skräddarsy sökarbilden.

Du hittar uppdateringen här.

Läs också: Fujifilm släpper vidvinkel, tele och tre andra intressanta objektiv

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av