Insta360 One R på en snowboardåkare
© Insta360

Ny häftig actionkamera från Insta360

Insta360 One R tar upp kampen mot DJI och GoPro på marknaden för actionkameror. Den nya actionkameran har olika moduler som gör att du snabbt kan växla till 360-gradersvideo eller använda en lyxkamera med en stor 1"-sensor.

9 januari 2020 av Jeppe Vestergaard

Insta360 har precis lanserat den nya actionkameran Insta360 One R. Den nya kameran består av moduler, vilket innebär att du själv kan byta batteri och objektiv.

Det är en intressant konstruktion som nog kommer att ge både DJI och GoPro en hård match.

> Läs också: Allt du behöver veta om actionkameror.

Insta360 One R

Här framgår hur du kan bygga upp actionkameran Insta360 One R. Du kan bland annat lägga till en 360-graderskamera.

© Insta360

En actionkamera i moduler

Insta360 One R:s uppbyggnad skiljer sig en del från den numera klassiska actionkameran.

Nya Insta360 One R byggs nämligen upp av moduler kring bildalstringsenheten som också har en liten lcd-skärm. Man kan köpa den som en klassisk actionkamera med en vidvinkel motsvarande 16,4 mm. Modulen spelar in video i 4K och tar stillbilder med en upplösning på 12 megapixel. 

OM det inte räcker för dig, kan du köpa Twin Edition där det ingår en 360-gradersmodul som du kan byta med.

Videoklippen från 360-gradersmodulen är i 5,7K-upplösning. Som hos Insta360 One X kan du få klipp där selfiepinnen, som köps som tillbehör, inte syns. Även med nya Insta360 One R kan du redigera video så att du väljer ett önskat vidvinkelutsnitt av 360-gradersvideon.

Slutligen kan du köpa till skyddslock till objektiven så att de inte repas under transport, vilket kan vara ett problem med Insta360 One X.

Kameran är vattentät ned till fem meter, även utan undervattenshus. Du kan emellertid också köpa till ett undervattenshus om du vill dyka ner på djupare vatten.

Utöver detta ingår bildstabilisering i sex led, röststyrning och möjlighet att låta kameran följa motiv. Kameran kan också hjälpa dig att klippa ihop video.

> Läs också: Så får du bäst resultat i 360 grader.

Insta360 One R på en drönare

Med hjälp av en fästmodul till en DJI-drönare kan du spela in 360-gradersvideo från luften.

© Insta360

Lyxversion och massor av knep

Förutom paketet med en vanlig actionkamera och en 360-graderskamera kan du även köpa lyxpaketet där det ingår en modul med en stor 1"-sensor vilket är den hittills största bland renodlade actionkameror. 

Objektivet är utvecklat i samarbete med Leica och har en brännvidd motsvarande 14,4 mm. Modulen spelar in video i 5,3K och tar stillbilder på 18,9 megapixel.

Insta360 One R har också massor av funktioner som hjälper dig att spela in spännande videoklipp. Du kan bl.a. spela in både timelapse- och hyperlapse-videor. Du kan även låta kameran följa motivet så att huvudmotivet alltid är i fokus. Slutligen kan du svänga runt med kameran över huvudet med hjälp av så kallad Bullet Time.

Du kan även köpa ett fäste till en DJI Mavic Pro drönare, så att du kan spela in 360-gradersvideo från luften. Något som ser särskilt spännande ut är att drönaren inte syns i bild, vilket gör videon väldigt intressant.

> Läs också: Det behöver du veta innan du köper en drönare.

Så mycket kostar Insta360 One R

Du kan köpa kameran i fyra olika versioner. 

Om du köper 4K-versionen med bara en actionkamera, kostar den 339,99 €, vilket motsvarar 3570 kronor. 

Om du köper Insta360 One R Twin Edition, där det ingår en actionkamera och en 360-graderskamera, kostar paketet 509,99 €, vilket motsvarar 5360 kronor.

Lyxversionen av Insta360 One R med Leica-objektiv kostar 599,99 €, vilket motsvarar 6310 kronor.

Om du köper drönarpaketet, ingår en 360-graderskamera och ett fäste till en DJI-drönare. Det kostar 599,99 €, vilket motsvarar 6310 kronor.

Se produkter och priser här.

Nedan kan du se presentationsvideon till nya Insta360 One R.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av