GoPro Hero 12 Black

GoPro Hero 12 Black mäter 7,2 x 5,1 x 3,4 cm och väger 154 gram inklusive batteri. Kameran kan användas under vattnet ner till tio meters djup.

© GoPro

GoPro Hero12 Black: Actionkamera som sparar på strömmen

GoPro har lanserat actionkameran Hero12 Black, som är väldigt lik förra årets modell. Det är svårt att hitta banbrytande innovationer här, men en del kan vi notera.

8 september 2023 av Poul Siersbæk

Med actionkameran GoPro Hero12 Black hoppades vi få en stor uppgradering med en stor 1”-sensor och 8K-video som skulle lämna konkurrenterna bakom sig. Men Hero12 har fortfarande samma 1/1,9”-sensor och 5,3K-video som Hero11.

>Läs även: Så bra är GoPro Hero 11 Black

GoPro Hero12 Black

Hero12 kan nu filma HDR-video med bättre detaljteckning i skuggor. Dessutom har kameran fått en traditionell stativgänga.

© GoPro

GoPro sparar på strömmen

Om du ändå är frestad att uppgradera kan du se fram emot en batteritid som är upp till 100 procent bättre vid den högsta bildkvaliteten. Tyvärr beror detta också på att det inte längre finns någon gps, och förbättringen är dessutom betydligt mindre vid låg upplösning.

Stabiliseringen har också förbättrats. Du kan spela in ljud i två kanaler och använda trådlösa mikrofoner. GoPro Hero12 Black kan filma med avancerad 10-bitars GP-Log, vilket bör ge ett större dynamiskt omfång i filmbilderna. 

Priset är 5490 kronor.

>Läs även: Allt om GoPro-kameror

GoPro Hero12 Black

Stillbilderna får en upplösning på 27 megapixel. Det går även att extrahera bilder på 24,7 megapixel från kamerans 5,3K-video.

© GoPro

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av