Visa bilderna på skärmen

Använd tv:n som fotogalleri

Din tv är sannolikt hemmets största bildskärm, så varför inte använda den för att visa dina bästa bilder hemifrån eller från semestern?

16 november 2016

På hårddisken ligger tusentals bra, roliga och intressanta bilder bortglömda i form av magnetiska nollor och ettor.

Men så behöver det inte vara, för med några enkla steg kan du skicka upp dina mästerliga alster på plattskärmen där de kan få nytt liv och skänka glädje till dig och dina medmänniskor.

> Läs också: Damma av dina bilder.

Moderna plattskärmar är perfekta för att visa digitala bilder, och många har redan skaffat skärmar i 4K-upplösning som gör de digitala bilderna ännu skarpare.

Den enklaste sättet att väcka bilderna till liv på plattskärmen är att överföra de bästa bilderna till ett usb-minne eller en extern hårddisk som du ansluter till tv:ns usb-ingång.

Pausbild på Apple TV eller Chromecast

Det blir änu bättre med smartenheter som du kan ansluta till tv:ns HDMI-port.

Både Apple och Google har kreativa lösningar när det gäller att visa bilder från mobilen, hårddisken eller från sociala bildtjänster på webben.

I tidningen Bonnier Digital FOTO nummer 17/2016 ingår en detaljerad vägledning till hur du kan visa dina bilder på den stora skärmen. Du som prenumererar kan läsa guiden gratis via länken överst på sidan eller via Wype på mobilen eller surfplattan.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av