Polaroidbild på stranden


Sju coola prylar till semestern

Vi har handplockat sju fotoprylar som gör din semester roligare och enklare. Här kan du se vilken utrustning som du bör packa med dig på resan.

1 maj 2019

Nu på sommaren ger sig många fotoentusiaster iväg på storstadssemester, långvandring eller andra spännande resor.

Vi har listat den perfekta fotoutrustningen att ha med på semestern. En del av prylarna har du kanske redan, andra hade du inte aning om att du behövde.

Stativ med multifunktion

Stativet har inte mindre än fem funktioner som alla är användbara på semestern. 

© Bonnier Digital FOTO

Fotostativ med multifunktioner

Ett stativ är näst intill oumbärligt när du fotograferar. Det här smarta fjärrstyrda fotostativet passar perfekt för mobilen, actionkameran eller en lättare kamerautrustning.

Den medföljande fjärrkontrollen kan via Bluetooth fotografera på trådlös väg, så att du själv kan komma med i bilderna. Fjärrstyrningen ger också knivskarpa bilder i svagt ljus och fantastiska timelapse-klipp med mobilen.

Stativet består av både en selfiepinne och ett bordsstativ med praktiskt kulhuvud, och genom att sätta samman de båda delarna har du ett tredje stativ på 150 cm som klarar det mesta inom fotoväg. Efter användning är det lätt att fälla samman stativet, så att det knappt tar upp någon plats i väskan.

Du får även en universalhållare till mobilen, så att den lätt kan monteras på stativet.

> Just nu kan du få det smarte fotostativet samt två nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 59,50 kronor + porto och expeditionsavgifter. Se erbjudandet här!

Polaroid ZIP Instant Photoprinter

Skriv ut dina mobilbilder i farten med den fiffiga ZIP-fotoskrivaren

© Polaroid

Skriv ut i farten med Instant Photoprinter

Ibland önskar man att man hade en polaroidkamera med sig i väskan. Men det är ytterst sällan man faktiskt har det.

I stället kan du använda mobilen eller kameran och ändå få samma snabba utskrifter som hos en polaroidkamera.

Med Zip Instant Photoprinter kan du ansluta mobilen eller kameran och skriva ut dina bilder bara några sekunder efter att du har tagit dem.

Du kan även använda bilderna som en present, om du till exempel har fotograferat dem som säljer sina varor på marknader runt om i världen.

> Du kan läsa mer om produkten här.

Peak design Capture

Fäst snabbt din kamera vid ryggsäcken med den här fiffiga mojängen.

© Peak design

Alltid redo med Capture

Om du ska ut och vandra med ryggsäcken under semestern rekommenderar vi att du investerar i en Capture från Peak Design.

Du kan fästa den vid ryggsäckens axelremmar för att få snabb åtkomst till kameran. Det tager inte mer än två sekunder att fästa eller lossa kameran.

Med Capture behöver du inte rota runt i ryggsäcken efter kameran när en bra fotomöjlighet uppstår, utan kameran är redan färdig att använda utanpå ryggsäcken.

> Läs mer om produkten här.

DJI OSMO POCKET

Spela in stabila videoklipp och ta överraskande bra stillbilder med den här lilla och smarta kameran.

© DJI

Världens minsta kamera

I stället för en stor och tung utrustning, kan du naturligtvis också bara lägga världens minsta kamera med gimbal i jackfickan.

DJI Osmo Pocket har en kardansk upphängning som stabiliserar dina videoklipp, så att du får snygg, glidande video. Du kan till och med använda den medan du cyklar, springer eller till och med hoppar fallskärm.

Läs vår recension av DJI Osmo Pocket i prylguiden här.

På bara 12,2 x 3,7 x 2,9 cm får du en videokamera med 4K-upplösning, och du kan dessutom ta rå- och jpeg-bilder på 12 megapixel.

Kvaliteten är överraskande bra!

> Läs också: Tio goda anledningar till att köpa en DJI Osmo Pocket.

Polarpro Defender skydd

Slipp krångla med olika objektivskydd genom att gå över till ett i gummi.

© PolarPro Filters

Gummiskydd till objektivet

Det är extremt irriterande att behöva rota runt i ryggsäcken efter ett objektivskydd som skramlar runt därinne någonstans.

Du kan slippa den här frustrerande övningen genom att i stället investera i ett gummiskydd.

> Läs vår guide till hur du väljer rätt fotoväska för dig.

Det flexibla gummiskyddet passar ofta till flera olika objektivstorlekar. Det finns bl.a. skydd som passar för objektiv med en diameter på 55 mm och 62 mm eller 77 mm till 82 mm.

> Läs mer om skydden här.

Den ultimata foto-powerbanken

Om du ska ut och resa skadar det sällan med lite extra ström. Du kanske även behöver ta med dig en liten fotolampa. Sådant fyller snabbt upp fotoväskan.

Om du vill ha med dig båda delarna kan vi rekommendera vår powerbank som klarar båda delarna.

Bonnier Digital FOTOs powerbank har 32 LED-lampor som kan vara till hjälp om ljuset inte räcker till i dina bilder. Den laddas även av solceller, så du kan alltid ha tillgång till ström, hur länge du än är ute.

> Läs mer om powerbanken här.

Outdoor Element Firebiner

Den här haken kan skruva, skära, öppna kapsyler och tända en brasa. Allt detta kan fotoentusiasten få stor glädje av på semestern.

© Outdoor Element

Hake och gnisttändare

Vi erkänner utan att tveka att den här grunkan nog inte gör så stor skillnad för kvaliteten på dina bilder – men, vem vet?

Om du investerar i den här haken får du ännu en möjlighet att hänga kameran utanpå väskan. Dessutom ingår en liten kniv och en liten skrivdragare som kan vara väldigt användbar om du t.ex. ska sätta kameran på stativ.

Utöver detta kan du få in med ljus i bilderna genom att använda den lilla gnisttändaren som är inbyggd i haken. Men det kräver naturligtvis även bränsle och en eldplats.

Förutom att ge ett mjukt ljus från en brasa, kan haken naturligt också vara användbar om din fotorunda har tagit en oväntad vändning, så att du därför desperat saknar ljus och värme.

> Läs mer om haken här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av