Stortest av vidvinkelobjektiv

En vidvinkelzoom är den mest komplicerade objektivkonstruktionen överhuvudtaget, och bildkvaliteten har traditionellt varierat stort. De nya modellerna har bättre bildvinkel och större ljusstyrka än förut. Om det är på bekostnad av bildkvaliteten avslöjar detta stortest av 18 originalobjektiv och tredjepartsmodeller till DSLR.

När du fotograferar landskap behöver du en kraftig vidvinkel för att få med hela regnbågen eller alla de måleriska molnen på bilden. Då skärpedjupet är enormt kan du skapa samband mellan förgrund och bakgrund som aldrig förr.

Även när du ska göra ett fotoreportage, oavsett om det gäller ett spex eller ett bröllop, är en vidvinkel med zoom guld värd. Du kan komma nära händelserna och ändå få med allt. Vissa av de testade objektiven får med kamerans brännviddsförlängning en så stor brännvidd att man också kan använda dem till porträtt om det kniper, och det innebär massor av flexibilitet.

Ett zoomobjektiv med kraftig vidvinkel utökar alltså bildmöjligheterna betydligt. Frågan är då bara vilket objektiv det ska vara.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av