Nya objektiv från Sigma Art

Sigma lanserar 3 nya objektiv

Sigmas Art-serie är ett mycket populärt val bland Sigma- Canon- och Nikonanvändarna. Nu släpper tillverkaren det optimala porträttobjektivet, en ultravidvinkel och ett häftigt objektiv för sportfoto.

20 september 2016

På mässan Photokina i Köln kom Sigma i går med nyheter som säkert får många fotografer att kolla bankkontot en extra gång.

Man utvidgar nämligen sitt sortiment av Art-objektiv med 85 mm f/1.4 Art och 12-24 mm f/4 Art samt ett 500 mm f/4 för sportfotografer.

Sigmas nya objektiv är anpassade till den nya kameragenerationen som har mycket höga upplösningar. Man kallar det för "The Era of Ultra-High Resolution Digital Cameras."

Sigma 85 mm f/1,4 Art

Sigma 85 mm f/1,4 Art

85 mm-objektivet är det självklara valet för många porträttfotografer, och Sigma har filat länge på sin modell. De kallar resultatet för det ultimata porträttobjektivet, och det är konstruerat för att hantera marknadens mest avancerade sensorer.

Det har dessutom ett förbättrat autofokussystem med bland annat manuell fokusering "full-time", vilket betyder att man kan fokusera genom att vrida på fokusringen även när kameran är inställd på kontinuerlig autofokus.

Sigma 85 mm f/1.4 Art finns till Canon, Nikon och Sigma från slutet av oktober. Priset blir omkring $1200.

Sigma 12-24 mm f/4 DG HSM Art

Vidvinkelobjektivet har den största asfäriska linsen i branschen, vilket enligt Sigma betyder att man i stort sett kan undvika förvrängningar och missteckningar. Objektivet har samma AF-motor som 85 mm f/1,4 Art.

Objektivets linselement är gjorda av FLD-glas (F Low Dispersion), vilket ger en imponerande bildkvalitet från bildmitten och ända ut till kanten.

Sigma 12-24 mm F4 DG HSM Art för Canon, Nikon och Sigma släpps i slutet av oktober. Priset blir omkring $1600.

Sigma 500 mm f/4 DG OS HSM Sport

Sigma 500 mm f/4 DG OS HSM Sports

Den tredje nyheten är inte en Art-nyhet, utan en Sports-nyhet. 500 mm f/4 DG OS HSM är det första prime-objektivet i Sigmas Sports-serie, och det lägger ribban högt för kommande objektivgenerationer.

Objektivet är konstruerat för yrkesfotografer i sport- och naturfacket. Det är mycket slitstarkt med magnesiumkomponenter samt en vatten- och oljeresistent frontlins. Dessutom är det damm- och stänktätat, skriver Sigma. Det har avancerad stabilisering (OS) som tillåter att man växlar mellan frihandsfoto och panorering/tracking.

Sigma 500 mm f/4 är ett veritabelt monster, och priset är därefter. Det kommer till Canon, Nikon och Sigma i slutet av oktober (november för Nikon) med ett pris på $6000.

> Läs alla nyheter från Photokina här: Photokina: Få de senaste nyheterna.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av