Canon RF objektiv

Nya Canon RF 24-105mm F4.0-7.1 är ett perfekt allroundobjektiv. 

© Canon

Canon utökar sortimentet av objektiv till EOS R-systemet

Användare av Canons spegellösa systemkameror kan snart komma närmare motiven än någonsin. Canon har nämligen avslöjat att ett nytt superteleobjektiv samt två telekonvertrar är på väg till EOS R-systemet.

1 april 2020 av Sarah Marie Winter

Knappt har Canons nya, budgetvänliga allroundobjektiv 24-105mm F4.0-7.1 IS STM kommit ut på marknaden förrän tillverkaren presenterar ännu ett nytt objektiv till det spegellösa systemet EOS R.

Och det nya objektivet kommer sannolikt att främst väcka glädje bland natur- och actionfotografer. Det har nämligen en brännvidd på hela 100–500 mm.

Objektivet har en största bländaröppning på F4.0 vid 100 mm och F7.1 vid 400 mm, och enligt Canon omfattas objektivet av ny optisk teknik och förbättrad bildstabilisering. 

> Läs också: Ska jag välja en spegellös systemkamera eller DSLR?

Canon RF telekonverter

De nya telekonvertrarna är användbara om du t.ex. vill åstadkomma ett perspektiv med en väldigt stor måne och du redan har ett objektiv på 70–200 mm. Med en konverter på 2.0x får du en brännvidd på upp till 400 mm. 

© Canon

Förutom superteleobjektivet är två telekonvertrar på ingång på 1.4x respektive 2.0x, så att du kan komma ännu närmare motiven än vad objektivet tillåter.

Dessutom bekräftar Canon också att de planerar att lansera 5 ytterligare RF-objektiv under 2020.

Läs mer om objektiven här

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av