Frontlins på objektiv
© Shutterstock.com

5 nya objektiv som vi älskar

Med ett nytt objektiv på kameran ökar du avsevärt möjligheterna att ta bra bilder. Här är fem objektiv som vi har testat och som du bör överväga att skaffa.

På Bonnier Digital FOTO testar vi massor av ny fotoutrustning varje år, och vi kan fortfarande bli entusiastiska över produkter som sticker ut på grund av smarta funktioner, nya möjligheter eller hög bildkvalitet.

>Läs även: Så väljer du rätt objektiv

Nedan har vi samlat fem av de objektiv som har imponerat mest på oss den senaste tiden. Vi har listat dem efter testdatum, med de senaste överst. Du kan även läsa våra fullständiga recensioner, som vi har låst upp så att du inte behöver logga in.

OM System M.Zuiko ED 90mm F3.5 Macro IS Pro

OM System M.Zuiko ED 90mm F3.5 Macro IS Pro
© OM System

Det här makroobjektivet tar dig extremt nära motiven, och med tillbehör kan du förstora 4x så att huvudet på en tändsticka fyller ut hela bilden.

Läs hela recensionen av OM System M.Zuiko ED 90mm F3.5 Macro IS Pro här.

Sony FE 50mm F1.4 GM

Sony FE 50mm F1.4 GM
© Sony

Det här objektivet i Sonys läckra GM-serie har en klassisk brännvidd, vilket ger hög skärpa och detaljgrad ända ut till bildkanterna samt en snygg bakgrundsoskärpa.

Läs hela recensionen av Sony FE 50mm F1.4 GM här.

Canon RF 135mm F1.8L IS USM

Canon RF 135mm F1.8L IS USM
© Canon

Läckert objektiv för bland annat porträtt och bröllopsfoton, där du får hög skärpa och fin bakgrundsoskärpa. Det finns inbyggd bildstabilisering i objektivet, som passar till Canons EOS R-kameror.

Läs hela recensionen av Canon RF 135mm F1.8L IS USM här.

Nikon Nikkor Z 600mm F4.0 TC VR S

Nikon Nikkor Z 600mm F4.0 TC VR S
© Nikon

Om det inte vore för det svindlande höga priset – 199 990 kronor – borde alla Nikon-fotografer ha en sådan här glugg för exempelvis fågelfotografering och sport. Objektivet har inbyggd telekonverter, så att du med ett enkelt handgrepp kan gå från 600 till 840 mm. Telet är knivskarpt och ljusstarkt.

Läs hela recensionen av Nikon Nikkor Z 600mm F4.0 TC VR S här.

Fujifilm Fujinon XF 56mm F1.2 R WR

Fujifilm Fujinon XF 56mm F1.2 R WR
© Fujifilm

Brännvidden på 56 mm motsvarar 85 mm på Fujifilms X-kameror, som det här objektivet är avsett för. Det är perfekt för bland annat porträtt, där man får fin skärpa och inbjudande bokeh.

Läs hela recensionen av Fujifilm Fujinon XF 56mm F1.2 R WR här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av