Kamera på julgran
Perfekta klappar till fotografen

Vi tipsar om fem saker som du kan ge till fotografen i ditt liv.

© Shutterstock

Köp perfekta klappar till fotografen

Julen närmar sig och det är hög tid att planera julklappsinköpen. Vi tipsar om fem klappar som du kan köpa till fotografen i ditt liv.

8 december 2017 av Louise Hagemann

Vad ska jag ge till fotografen som redan har allt? 

Vi tipsar om fem fina julklappar till fotografen.

1. Ge bort en fotobok i julklapp

En fin och spännande fotobok är aldrig fel, och i år finns det många att välja på ute i handeln.

Vår egen skribent Morten Hilmer har släppt den vackra fotoboken ”Silence of the north” med bilder av nordiska djur som åtföljs av korta berättelser. Vi har tidigare skrivit om boken, och du kan läsa om den här.

Den fantastiska berättelsen om hur en tam skata förändrade en familjs liv, ”Penguin Bloom”, har nu också kommit ut på svenska. Det är en fin och rörande berättelse, och så är boken full av vackra bilder som har tagits av pappan i familjen, fotograf Cameron Bloom.

2. Ge bort Bonnier Digital FOTO i julklapp

Julklappar som fortsätter att leverera hela året är alltid en vinnare, och då är Bonnier Digital FOTO det givna valet för fotografen.

Bonnier Digital FOTO tidning och surfplatta
Kunskap och underhållning i ett paket

Ge bort en prenumeration på Bonnier Digital FOTO i julklapp och gör en fotoentusiast glad, med massor av intressanta berättelser, snygga bilder och vassa tips.

Du kan t.ex. ge bort fem nummer av Bonnier Digital FOTO för 199 kronor, där prenumerationen automatiskt avslutas när perioden är över. 

3. Ge en kul grej i julklapp 

Bland de lite mer udda orylarna finns det också fina julklappar för fotografen.

Halsduk torkar av objektiv
Smart halsduk

Halsduken har tillverkats så att man kan putsa exempelvis objektivets frontlins på änden, så det är en verkligt fiffig julklapp till fotografen.

© COOPH

4. Ge bort kamerautrustning i julklapp

Känner du en fotograf (kanske du själv) som behöver uppgradera utrustningen?

Sigma 50 mm
Alla älskar porträttobjektiv

Alla fotografer har nytta av ett bra 50 mm-objektiv. Bilden visar Sigma F1.4 50mm DG HSM Art, som var en av testvinnarna i vårt senaste stortest av 50 mm.

© Sigma

I Prylguiden kan du läsa alla Bonnier Digital FOTOs recensioner av utrustning – från väskor och polfilter till kameror och objektiv – och du kan även jämföra produkterna med varandra.

Här kan du t.ex. se de tre testvinnarna från vårt stora test av 50 mm-objektiv, och här hittar du fotoväskorna som har fått högst betyg under 2017.

5. Ge bort en fotoresa som man aldrig glömmer

Om din budget räcker till kan en fotoresa till Antarktis eller Svalbard kanske vara en idé. 

Under nästa år är vi med och arrangerar resor med fokus på foto, historia och vetenskap. Du kan även redan nu säkra en plats på resan till Chile i samband med solförmörkelsen 2019.

Læs meget mere om læserrejserne her. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av