© DJI

Ny drönare från DJI: DJI Air 2S förenar det bästa från två världar

DJI har nyss lanserat den nya drönaren DJI Air 2S, som kombinerar den kompakta designen hos Mavic Air 2 med den höga bildkvaliteten hos Mavic 2 Pro. Drönarens kamera har en stor 1-tumssensor, vilket ger bilder och video i hög kvalitet.

15 april 2021 av Christian Trant

DJI har nyss lanserat en helt ny drönare vid namn DJI Air 2S. Drönaren har en stor 1”-sensor, och kombinerar det bästa från två av DJI:s övriga modeller.

Den nya drönaren har nämligen samma kompakta design som Mavic Air 2 och dessutom den höga bildkvaliteten hos Mavic 2 Pro, och det ger en helt ny och kompakt modell som tar bilder och spelar in video i hög kvalitet. Dessutom har den också helt nya funktioner som inte återfinns på andra håll.

DJI Air 2S har en stor 1”-sensor

Den stora sensorn ger ett större dynamiskt omfång, vilket i sin tur ger fler detaljer eftersom bilderna inte lika lätt fräter ur i högdagrarna eller går över i svart i skuggorna.

DJI Air 2S kan spela in video i 5,4K vilket överträffar den större DJI Mavic 2 Pro. Videoklippen spelas in med 30 billeder i sekunden eller med 60 bilder i sekunden vid 4K. Sensorn har en upplösning på 20 megapixel.

Trots den stora sensorn, är DJI Air 2S kompakt och därför lätt att ta med i väskan. Vikten är blygsamma 595 gram.

> Läs också: De nya reglerna för drönarflygning

Inför lanseringen spekulerades det i om bokstaven S i DJI Air 2S stod för Speed, men toppfarten på 68 km/h är densamma som hos föregångaren.

DJI Air 2S kostar 10 990 kronor vilket är 3500 kronor billigare än Mavic 2 Pro. Combo-paketet med extrautrustning kostar 14 490 kronor. DJI Air 2S finns redan ute för försäljning.

Du kan se hela presentationen av DJI Air 2S här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av