Vi kan konstatera att alla goda idéer inte når ända fram.
Vi har sammanställt sex produkter som vid första anblicken verkade genialiska, men aldrig slog igenom.
1. När GoPro försökte flyga
Upp som en sol, ned som en pannkaka. Det var ett ordspråk som GoPro fick erfara när de hade lanserat drönaren GoPro Karma 2016.
GoPro hade förgäves försökt att få till ett samarbete med drönartillverkaren DJI. Eftersom det misslyckades fick GoPro tillverka sin egen drönare, nämligen Karma.
Drönaren var sämre än DJI Mavic Pro på nästan alla parametrar. Dessutom hade den en olycklig felkonstruktion som gjorde att batterihållaren kunde lossna, så att strömmen bröts under flygningen. Utan ström störtade drönaren mot marken.
I likhet med drönaren kraschlandade GoPros drönarambitioner. Därmed stängde företaget sin drönaravdelning 2018.
> Läs också nyheten vi skrev när GoPro försökte återlansera GoPro Karma.

Ambitionen med GoPro Karma var att den skulle ta upp kampen mot DJI. Snöpligt nog för GoPro fick den aldrig riktigt luft under vingarna.
© GoPro2. Lytro skulle ge perfekt fokus

Lytro Illum var en snygg kamera med en mycket enkel design. Tekniken inne i kameran var däremot långt ifrån enkel.
© LytroÅr 2015 skulle livet bli mycket enklare för fotoentusiaster. I varje fall enligt kameratillverkaren Lytro.
Kameran Lytro Illum kunde nämligen fånga alla tänkbara fokusdjup i bilden, så att du skulle kunna välja var skärpan skulle ligga i efterhand.
Kameran väckte stor uppmärksamhet inför lanseringen. Men tyvärr kunde Lytro inte helt leva upp till förväntningarna.
Kameran Lytro Illum blev aldrig den framgång som världen hade förväntat sig. 2018 slog Lytro igen och köptes delvis upp av Google som dock inte var intresserade av att fortsätta med kameran.
> Läs också vår recension av Lytro Illum.
3. Inbyggd projektor
En liten skärm på kamerans baksida räcker inte för att visa sina bilder för familj och vänner, så Nikon tillverkade kompaktkamerorna Nikon Coolpix S1000PJ och S1100PJ med inbyggda projektorer.
De kunde projicera bilderna på väggen, så att behövde titta på en alltför liten skärm.
År 2011 recenserade vi Coolpix S1100PJ och gav kameran ett blandat omdöme. Vi gillade egentligen funktionen med projektorn, men kamerans bildkvalitet imponerade inte.
Den roliga idén blev inte heller långvarig, för 2012 valde Nikon att sluta tillverka kamerorna, och de blev inte heller ersatta av andra modeller.
> Läs också vår nyhet från när den första Nikon-kameran med projektor kom ut på marknaden.

Så såg Nikon Coolpix S1100PJ ut.
© Nikon4. Fluga i flera dimensioner
I början av 2010-talet var 3D stort – särskilt bland tv-tillverkare, men även kameror.
2010 lanserade Panasonic världens första 3D-objektiv som kunde användas på några av deras spegellösa systemkameror. Både Fujifilm och Panasonic släppte dessutom kompaktkameror med två objektiv för 3D.
Perioden med 3D blev emellertid kortvarig för tillverkarna. I dag hör vi inte mycket om 3D-kameror, och tv-skärmar fokuserar i dag sällan på 3D-tekniken.
Därför finns det i dag inga kompaktkameror med möjlighet för 3D-tagning, utan tekniken används numera uteslutande professionellt.
> Läs också om våra förväntningar på de första 3D-kamerorna.
5. Dyr kamera till iPhone
Vi ansåg att kameran DxO One var ett genidrag när vi recenserade den 2016. Kameran kunde anslutas till en iPhone för att ta bilder med 20 megapixel.
Vi var imponerade över bildkvaliteten, men noterade också några allvarliga problem. Kameran trillade lätt ur mobilen, batteritiden var kort, och den fungerade bara med iPhone. Slutligen kostade kameran inte mindre än 5980 kronor.
DxO One fick aldrig något genombrott, och produktionen avslutades.
> Läs vår recension av DxO One här.

DxO One hade en lightning-kontakt som bara passade till iPhone. Den blev aldrig tillverkad i Android-version.
© DxO6. Kamerorna som aldrig kom
Vi var faktiskt rätt begeistrade när Nikon 2016 presenterade tre kommande kompaktkameror med stora bildsensorer, som på papperet kunde ta bilder i hög kvalitet utan att kamerorna blev särskilt stora.
Den så kallade DL-serie var emellertid otursförföljd. Det uppstod förseningar på grund av ett jordskalv i västra Japan, och sedan fick Nikon problem med de integrerade kretsarna. Lanseringen av kamerorna sköts därför upp, och i början av 2017 fick Nikon erkänna att de inte skulle kunna sälja en enda DL-kamera.
De tekniska problemen innebar nämligen att omkostnaderna blev för höga. Samtidigt gick kameraförsäljningen trögt överlag. Enligt Nikon förlorade de 2,5 miljarder kronor på projektet.
> Läs också nyheten som vi skrev när Nikon skrotade DL-serien.

Nikon presenterade tre kommande DL-kameror. Tyvärr för Nikon såldes det aldrig en enda av dem.
© Nikon