Nytt nummer: Stor guide till porträttfoton i naturligt ljus och den slutliga kampen om formaten

Ett nytt nummer av Bonnier Digital FOTO finns nu ute i butikerna, och du kan se fram emot massor av tips och knep om porträttbilder där du använder naturligt ljus på olika sätt. Se också Tim Flachs fantastiska bilder av hotade djur och häng med när Digital FOTOs redaktion jämför skillnaden mellan jpeg och råformat.

16 april 2019 av Jeppe Vestergaard Jensen

Se fantastiska bilder av världens hotade djurarter

Fotografen Tim Flach har rest jorden runt för att fotografera världens mest hotade djur. Det har lett till en serie av fantastiska bilder.

Läs i det nya Bonnier Digital FOTO hur han t.ex. tillbringade ett år med att fotografera den gyllene trubbnäsapan i Kina. 

Eller hur han tog den sista bilden av den nordliga trubbnoshörningen Sudan som dog den 20 mars 2018.

Hus

Läs också om husen, som på grund av dess eftertraktade kaviar är nära utrotningens brant.

© Tim Flach

Get ready to rumble: Jpeg och raw gör upp i blindtest

Du kan också läsa vårt stora test där vi kollar om dagens jpeg-filer numera är så bra att vi kan överge de tunga råfilerna.

Du kan själv se vilka bilder som du föredrar i jämförelserna. 

Avslutningsvis avslöjar vi vilka bilder som är jpeg-bilder direkt från kameran och vilka som är behandlade råfiler. Naturligtvis får du också veta vilka bilder som redaktionsmedlemmarna föredrog.

Resultatet är kanske inte helt vad du förväntar dig.

I Bonnier Digital FOTO 7/2019 får du också:

  • 12 tips vid fotografering av svartvita landskapsbilder i samma stil som mästaren Ansel Adams som är vår absoluta favorit när det kommer till svartvita landskapsbilder.
  • En guide till hur du kan ta bländande porträtt i naturligt ljus. Vi visar hur du kan gå tillväga vid fönstret, under trädet och i solen.
  • Ett stort test av små kompaktkameror med stora sensorer. Se om den billiga XF10 från Fujifilm lämpar sig bäst för dig, eller om du bör välja en modell från Canon, Panasonic, Leica eller Sony inom kategorin kompaktkameror.
  • Få bättre bilder med våra kurser i Lightroom där vi bland annat visar hur du lätt och snabbt åtgärdar fläckar från smuts på linsen eller sensorn.
  • Läs också våra svar på alla intressanta frågor som har hamnat i vår frågelåda Fråga oss. Läs bland annat om skillnaderna mellan bländarvärden med T och F, och om hur du använder ett gråt, vitt eller svart kort för att åstadkomma en korrekt färgåtergivning.
  • Till slut vill vi också rekommendera att du läser vår recension av det senaste tillskottet i Sonys populära A6000-serie. Tillverkaren har nyligen släppt A6400, och vi är bland annat imponerade av kamerans autofokus.
Bonnier Digital FOTO 7/2019

En av djurfotografen Tim Flachs fantastiska bilder pryder framsidan till det nya numret av Bonnier Digital FOTO. 

© Bonnier Digital FOTO

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av