© Casper Krohn

Nytt nummer: Kom närmare fåglarna och stort test av ryggsäckar

I Bonnier Digital FOTO 1/2021 möter du fotografen Casper Krohn som tar imponerande bilder av fåglar från sitt fotogömsle. Du får naturligtvis också tips på hur du själv kan använda dig av ett gömsle – och vilka fåglar som du särskilt kan komma nära.

6 januari 2021

Det krävs planering och tålamod för att ta bra bilder av vilda fåglar, men för de skyggaste arterna är det inte alltid tillräckligt. 

Det kan till exempel vara att du slutligen har hittat grenen som kungsfiskaren sitter på innan den dyker efter fisk – men hur försiktigt du än närmar dig, ser den dig och tar till flykten innan du ens hinner lyfta kameran till ögat. 

Lösningen är att gömma sig. Förutom att det ger naturligare bilder, är det också ett hänsynsfullt sätt att fotografera vilda djur. I stället för att smyga runt och potentiellt störa en fågel medan den häckar, bygger bo eller letar efter föda, låter du fågeln komma till dig medan du sitter gömd i fotogömslet.

Det har den 21-åriga fotografen Casper Krohn full koll på. För fem år sedan byggde han sitt eget fotogömslen, och det har gett honom massor av fina bilder. 

I Bonnier Digital FOTO nummer 1/2021 visar vi hur du kan göra samma sak, och vilka fåglar som du kan komma närmare med ett gömsle. 

Det finns flera olika typer av fotogömslen. Du hittar dem i det senaste numret av Bonnier Digital FOTO 1/2021. 

© Shutterstock

Stort test av fotoryggsäckar för den långa rundan 

Under 2021 testar vi både kameror och fotoutrustning. Det första vi ger oss på är att testa fotoryggsäckar som ska kunna bäras flera timmar åt gången och skydda utrustningen mot det kärva nordiska vädret. 

Vinnaren kvalificerar sig automatiskt till finalen, när vi i slutet av året utser 2021 års bästa fotoprodukter.

I Digital FOTO nummer 1/2021 kan du se vilken fotoryggsäck som avgick med segern. Du får även en bra översikt över alla de testade ryggsäckarnas för- och nackdelar. 

Det hittar du också i Bonnier Digital FOTO 1/2021 

  • Massor av tips på hur du kommer igång med den externa blixten 
  • Fotograferna från 2020 – här är de nu 
  • Stor guide till vårt nya favoritprogram ACDSee Photo Studio Ultimate 
  • Recensioner av bl.a. Photoshop Elements 2021 och Canon Powershot ZOOM
  • Kurser i Lightroom och Photoshop 
  • Läsarnas bilder samt frågor och svar i vår frågelåda. 
  • Och mycket mer ... 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av