© Bonnier Digital FOTO

Nytt nummer : Bygg din egen hemmastudio för en spottstyver

I Bonnier Digital FOTO nummer 18/2019 visar vi dig hur du kan ta spektakulära bilder i din hemmagjorda studio. Du hittar också 8 övergivna, fotogeniska platser i Norden och vår stora intervju med gatufotografen Jonas Rask.

27 november 2019

Ett nytt nummer av Bonnier Digital FOTO har precis kommit ut, och även i det här numret har vi satt samman massor av inspiration och nyheter om foto till dig. 

Du som prenumererar har dessutom som alltid åtkomst till massor av innehåll i Fördelszonen. Här hittar du över 500 instruktionsvideor, e-böcker, guider och mycket mer. 

Just nu kan du bland annat ladda ned det utmärkta HDR-programmet Aurora HDR 2018 (värde 850 kronor) utan extra kostnad om du prenumererar på tidningen. 

Trolla fram en studio från byrån

En klappad och klar fotostudio kan kan utan problem kosta flera tusen kronor. 

Men om du inte räds lite pyssel, kan du absolut bygga en egen. I Bonnier Digital FOTO nummer 18/2019 hittar du tre enkla beskrivningar som visar hur du kan åstadkomma snyggare porträtt, kreativa konstfoton och tjusiga produktbilder. 

Du får lära dig att bygga din egen reflektor, softbox och ministudio. Samtidigt tipsar vi naturligtvis också om kamerainställningar och ljussättning. 

I Bonnier Digital FOTO nummer 18/2019 visar vi dig hur du kan bygga din egen softbox för att ta vackra, konstnärliga bilder. 

Läs berättelserna bakom Jonas Rasks snygga gatubilder

Jonas Rask har en suverän blick för vad som händer runt omkring honom, och han är en av Nordens bästa gatufotografer. 

Och inte nog med det: Han är även en så kallad X-fotograf, vilket är namnet på Fujifilms ambassadörer. Vi träffade honom i Tokyo – en av hans absoluta favoritplatser för fotografering. 

I vår stora intervju får du inblick i hur Jonas Rask hittar de bästa motiven och komponerar sina fantastiska bilder. 

Han bjuder självklart också på ett och annat tips. 

> Läs också: 8 tips för gatufoto

Ben och kvinna med paraply vid orange vägg

Jonas Rask tog omkring 20 bilder innan han fick en som han var nöjd med här framför en livlig station i stadsdelen Shinjuku i Tokyo. Det var de trekantiga mönstren på väggen som först fångade hans uppmärksamhet. 

© Jonas Rask

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av